George R.R. Martin: 'Game of Thrones', Orta Dünya’nın 'The Sopranos'u denilerek pazarlandı

George R.R. Martin, "Game of Thrones" dizisinin haklarının satıldığı günlerde, "The Sopranos" etiketiyle tanımlandığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - George R.R. Martin, Santa Fe Edebiyat Festivali’ne konuşmacı olarak katıldı. Yazar, "Game of Thrones" dizisinin HBO’ya pazarlanırken "Orta Dünya’nın 'The Sopranos’u" şeklinde tanımlandığını açıkladı. 

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre, Martin, festivalin ikinci gününde Douglas Preston ile yaptığı bir konuşma sırasında, Hollywood’un tarihini ele aldı. Martin, televizyon ağlarının genellikle başarılı olan projeleri, eski şeylerle karşılaştıran tanıtımlar aradıklarını belirtti. 

'ORTA DÜNYA'NIN THE SOPRANOS'U'

George R.R. Martin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Game of Thrones dizisini ilk kez David Benioff ve Dan Weiss sattı. Ben o sıralar hâlâ kitap yazmakla uğraşıyordum, ki göründüğü kadarıyla hayatımın sonuna kadar yazmaya devam edeceğim! Birkaç yıl televizyondan uzak kaldım. Dizinin baş yazarları David Benioff ve Dan Weiss, serinin haklarını satın alıp almayacaklarını veya opsiyonel olarak uyarlama haklarını isterler mi görmek için HBO’ya götüren isimlerdi. Konuşmalarının başlığı şuydu: 'Orta Dünya’nın The Sopranos’u'. Bunu cümle içinde söyleyebilmelisiniz!"