Genco Erkal'a beraatin gerekçesi: Sahte diploma iddiası hakaret değil

Sanatçı Genco Erkal'ın Cumhurbaşkanı'na hakaretten beraat ettiği davanın gerekçeli kararında sahte diploma iddiası ya da çobanlık sıfatının hakaret olmadığı vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi, sanatçı Genco Erkal’ın, sosyal medya mesajlarıyla Cumhurbaşkanı’na zincirleme hakaret suçundan yargılandığı davada verdiği beraat kararının gerekçesini açıkladı.

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre gerekçeli kararda, Cumhurbaşkanının diplomasının sahte olduğuna yönelik iddialarla ilgili paylaşımların daha önce bölge adliye mahkemeleri tarafından suç olarak nitelendirilmediği belirtildi.

Kararda, “Bu haliyle istinaf mahkemesi kararları da göz önüne alındığında diploma sahteliğine ilişkin söylemlerin tek başına somut bir fiil veya olgu isnadı veya sövme niteliği taşımadığı, hakaret teşkil etmeyeceği anlaşılmıştır” denildi.

Kararda, Erkal’ın, “Başkanlık sistemi yetmez, Türk usulü çobanlık sistemi olsun" paylaşımı için de “Paylaşımda, yönetim sisteminin eleştirildiği, doğrudan Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir söylemin bulunmadığı, çobanlık mesleğinin bir kişiye yöneltilmesinin başlı başına hakaret suçunu oluşturmayacağı” yorumu yapıldı.

Kararda şu ifadeler yer aldı: “Paylaşımda, yönetim sisteminin eleştirildiği, doğrudan Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir söylemin bulunmadığı, Türk usulü çobanlık sisteminden kastın yönetim şeklini eleştirmek olduğunu, çobanlık mesleğinin bir kişiye yöneltilmesinin başlı başına hakaret suçunun unsurlarını oluşturmayacağı gibi aynı değerlendirmenin Cumhurbaşkanına hakaret suçunda da geçerli olduğu..." (HABER MERKEZİ)

HABERİN TAMAMI