Genç milli takımlarda teknik direktörler belirlendi: Sabri Sarıoğlu da listede

Daha önce U19 Milli Takım Yardımcı Antrenörü olan Sabri Sarıoğlu, U18 Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar Departmanı bünyesinde yer alan genç milli takımlar alt yaş gruplarının teknik direktörleri belli oldu.

TFF'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Genç Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Selman Coşkun tarafından yürütülen 4 aylık çalışma, Riva'daki tesislerde yapılan iki günlük toplantıların ardından tamamlandı.

Genç milli takımların hücum ve savunma prensipleri tespit edildi, oyun kültürü, oyun stratejisi, oyun sistemleri ve taktikleri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.         

Toplantıların ikinci gününde ise genç milli takımlarda oyuncu seçme kriterleri oluşturularak, 2023-2024 sezonunun yaş grubu planlamaları yapıldı ve teknik direktörlere sorumlu olacakları yaş grupları Selman Coşkun tarafından tebliğ edildi.

'TEKNİK DİREKTÖRLER DÖNÜŞÜMLÜ GÖREV YAPACAK'

Açıklamada, "U17, U18 ve U19 Milli Takım teknik direktörleri, yaş grupları değiştiğinde kendi aralarında dönüşümlü olarak görev yapacak. U15 ve U16 Milli Takım teknik direktörleri, yaş grupları değiştiğinde kendi aralarında dönüşümlü olarak görev yapacak. Genç Milli Takımlarda yardımcı antrenör görevlendirmesi kamp ve müsabaka takvimi değerlendirilerek yapılacak. U14 Milli Takım'ın yapacağı tüm faaliyetlere, kamp ve müsabaka takvimine bağlı olarak Genç Milli Takım antrenörlerinin tamamı katılım sağlayacak. U14 Milli Takım seçmelerine davet edilen oyuncular ile U15 ve U16 Milli Takımları oyuncuları geniş oyuncu havuzunda değerlendirilerek gelişimleri sürekli takip altında tutulacak." denildi.

Genç milli takımlar alt yaş gruplarının teknik direktörleri ve antrenörleri şu şekilde belirlendi:  

ÜMİT (U21) MİLLİ TAKIM

Teknik Direktör: Levent Sürme
Yardımcı Antrenörler: Volkan Arslan, Orhan Şam

U19 MİLLİ TAKIM

Teknik Direktör: Soykan Başar

U18 MİLLİ TAKIM

Teknik Direktör: Sabri Sarıoğlu

U17 MİLLİ TAKIM

Teknik Direktör: Uğur İnceman

U16 MİLLİ TAKIM

Teknik Direktör: Orhan Şam

U15 MİLLİ TAKIM

Teknik Direktör: Selçuk Erdoğan

U14 MİLLİ TAKIM

Teknik Direktör: Volkan Arslan