Gemiden Karadeniz'e düşen 2. kaptan 20 saat sonra kurtarıldı 

Poti-İstanbul seferini yapan konteyner gemisinden Karadeniz'e düşen 2. kaptan, 20 saatlik aramanın sonunda sağ salim bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürcistan'ın Poti Limanı'ndan İstanbul'a doğru hareket eden konteyner gemisinin 2'inci kaptanı, Kefken açıklarında seyir halindeyken denize düştü. Kaptan yaklaşık 20 saat süren çalışmalar sonucunda Şile açıklarında sağ olarak kurtarıldı.

DHA'nın aktardığına göre olay, çarşamba akşamı meydana geldi. Gürcistan'ın Poti Limanı'ndan İstanbul seferi için hareket eden Liberya bayraklı MSC NADRIELY isimli konteyner gemisi, Kefken açıklarına geldiği sırada Ukraynalı 2'inci kaptanı denize düştü. Olayın fark edilmesi üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Sahil Güvenlik uçağı ve botlarının katıldığı çalışmalara, çevredeki diğer gemiler de destek verdi. Yaklaşık 20 saat süren aramalar sonucunda MOONLIGHT isimli ticari gemi tarafından denizde bulunan 2'inci kaptan sağ olarak kurtarıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü konu ile ilgili resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “AAKK Merkezimize gelen, Türkeli açıklarında MSC NADRIELY gemisinde 2. Kaptanın bulunamadığı ihbarı üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu kayıp personel MOONLIGHT isimli ticari gemi tarafından denizde sağ olarak bulunmuş ve SGK unsurlarınca hastaneye sevk edilmiştir.” (HABER MERKEZİ)