Gebze'de fabrikada sanayi tüpü patladı: 2 ölü, 6 yaralı

Kocaeli'de bir fabrikada sanayi tüpü patladı. 2 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, 6 kişi de yaralandı. Patlamada ölenlerden Osman Üçüncü'nün şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Gebze ilçesi Pelitli mevkiinde bulunan beton üretim fabrikasında sanayi tüpü patladı. Olayda Osman Üçüncü ve Ahmet Bali hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Patlamanın ardından çıkan yangın da itfaiye tarafından söndürüldü.

ÖLENLERDEN BİRİ ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU BAŞKANIYMIŞ

DHA'nın haberine göre patlamada ölen Osman Üçüncü'nün şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ahmet Bali'nin de çalışan olduğu ortaya çıktı. Şirketin veritabanındaki firmalara malzeme üretimi yapan Gebze'deki fabrikada üçüncü ve Bali'nin bir sanayi tüpü üzerinde çalıştıkları ve bu sırada ilk belirlemelere göre tüpteki aşırı basınç basıncının patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın sebepleriyle ilgili araştırma sürüyor.

Osman Üçüncü'nün cenazesinin tamamlanmasının ardından İstanbul Pendik'te Reşat Üçüncü Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından verileceği öğrenildi. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli Valiliği'nin yaptığı açıklamada, "Bugün 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletilen ihbara göre; Kocaeli ili Gebze ilçesi Pelitli mevkiinde bulunan bir fabrikada sanayi tüpünün patladığı bilgisi alınır alınmaz Vali Seddar Yavuz'un talimatları doğrultusunda bölgeye güvenlik güçleri, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirilmiştir. Bölgeden alınan ilk bilgilere göre; 2 vatandaşımızın patlama anında vefat ettiği, 6 kişinin de yaralı olarak çevredeki hastanelere sevk edildiği anlaşılmıştır. Olay bütün yönleri ile incelenmekte olup, vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" denildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler kocaeli patlama