Gebze TÜBİTAK yerleşkesinde orman yangını

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde TÜBİTAK yerleşkesindeki ormanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangını 2 saat süren çalışmayla kontrol altına aldı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Gebze ilçesi Barış Mahallesi'nde bulunan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) yerleşkesindeki ormanda saat 16.30 sıralarında orman yangını çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme personeli sevk edildi, arazözler gönderildi. DHA'nın haberine göre ekiplerin müdahale ettiği yangında, dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TÜBİTAK yerleşkesinde çıkan orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gebze ilçemizde bulunan TÜBİTAK Yerleşkesi ormanlık alanında çıkan yangına Valiliğimizin koordinasyonu ile 4 uçak, 2 helikopter ve yeteri kadar itfaiye ve personel ile müdahalemiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yangın karadan ve havadan yaklaşık 2 saat süren müdahale sonucu kontrol altına alındı.

'RÜZGARIN DENİZE DOĞRU ESMESİ İŞİMİZİ BİRAZ DAHA KOLAYLAŞTIRDI'

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasna Mandal da hazır bulundu.

Yaklaşık 10 hektarlık alanın yandığını belirten Vali Yavuz, şunları söyledi:

"16.50 sularında 112’ye yapılan ihbar neticesinde bölgede bir yangın meydana geldiği bilgisine ulaştık. Kısa süre içerisinde TÜBİTAK içerisinde bulunan TÜBİTAK'a ait yangın söndürme birimleri olay yerine hareket etmiş. Benim bilgim olmasından sonra da, her zaman olduğu gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ekibi, daire başkanı, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz süratle bölgeye intikal ettirildi ve hava desteği talebinde derhal bulunduk, bölgeye de kendimiz intikal ettik. Yapılan çalışmalar neticesinde kısa sürede netice aldık. Yaklaşık 10 hektarlık, makilik ve bir kısmında da iğne yapraklı ormanın bulunduğu alan yandı. Ancak herhangi bir alana yayılması, TÜBİTAK'ın kendi etkinlik ve faaliyetlerini etkileyebilecek bir alana yayılmasına da müsaade edilmedi. Bu arada rüzgarın denize doğru esmesi vesilesi ile de açıkçası işimiz biraz daha kolaylaştı."

Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının ardından yangın tamamen söndürülürken, ekipler bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle kontrol amaçlı denetimlerini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)