İsrail Savunma Bakanı: Savaşın bir bedeli var, son günkü bedel oldukça ağırdı

İsrail'in Gazze'ye karadan düzenlediği saldırılarla ilgili konuşan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Maalesef savaşın bir bedeli var. Son günkü bedel oldukça ağırdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, saldırılar düzenlediği Filistin'in Gazze Şeridi'nde 2 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bazı yabancı rehineleri serbest bırakacaklarını duyurdu. İsrail saldırılarında 2 BM çalışanın daha öldü ve Gazze’de 7 Ekim'den bugüne dek öldürülen BM çalışanlarının sayısı 67’ye yükseldi.

İsrail'in karadan saldırılarıyla ilgili açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "önemli başarılar kazandıklarını" iddia etti ve "Maalesef savaşın bir bedeli var. Son günkü bedel oldukça ağırdı" dedi.

İSRAİL KARA HAREKATINDA İLK KAYIPLARINI VERDİ

AA'nın haberine göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çatışmalarda 2 İsrail askerinin öldüğü aktarıldı. Açıklamada, ikisi de 20 yaşındaki askerlerin ailelere bilgi verildiği belirtildi.

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze’yi yoğun bombardımana tutarken, 29 Ekim’de sınırlı kara harekatına başladığını duyurmuştu. 2 askerin ölümü kara harekatının başlamasından bu yana İsrail ordusunun verdiği ilk kayıplar oldu.

HAMAS: İSRAİL ORDUSU ÇATIŞMALARDA KAYIPLAR VERİYOR

Gazze'yi yöneten Hamas'ın (İslami Direniş Hareketi) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin doğu tarafından bölgeye giren 4 İsrail askeri aracını pusuya düşürdüğünü açıkladı. 

Kassam Tugayları'nın, Telegram sayfasından yapılan açıklamada "Mücahitlerimiz, Gazze’nin doğusundaki Cuhr ed-Dik bölgesine giren İsrail askeri araçlarını sağlam bir pusuya düşürdü" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, İsrail ordusuna ait 3 aracın imha edildiği, yanan araçlara müdahale için gelen dördüncü aracın da aynı şekilde hedef alınarak kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail ordusunun Gazze'ye karadan girmesi, "7 Ekim'deki askeri ve güvenlik başarısızlıklarının üstünü örtme yönünde umutsuzca bir girişim" olarak nitelendirildi.

İsrail'in 7 Ekim günü stratejik bir yenilgi gördüğü savunulan açıklamada, Gazze'nin kuzey ve güney kesimlerindeki çatışmalarda İsrail ordusuna kayıplar verdirildiğini belirtti.

SON 24 SAATTE 3 BM ÇALIŞANI DAHA AİLELERİYLE BİRLİKTE ÖLDÜRÜLDÜ

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 3 çalışanının daha öldürüldüğünü duyurdu.

UNRWA’dan yapılan yazılı açıklamada, "Devam eden hava saldırılarında son 24 saatte 3 UNRWA çalışanı aileleriyle birlikte evlerinde öldürüldü" denildi.

Gazze’de 7 Ekim'den bu yana öldürülen UNRWA çalışanlarının sayısının 67’ye çıktığı belirtildi.

KASSAM TUGAYLARI: İSRAİL ELİMİZDEKİ ASKERLERİNİ KURTARMADI, AÇIKLAMA YALAN

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı saldırılarda rehin aldığı kişilerle ilgili açıklama yaptı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, video mesajında çeşitli ülkelerden de gelen talepler üzerine ellerindeki bazı yabancı rehineleri Gazze'de tutmak istemedikleri için yakında serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini aktardı.

İsrail'in bir askerini kara operasyonuyla kurtardığı yönündeki açıklamasının doğru olmadığını savunan Ebu Ubeyde, "İsrail'in İzzeddin Kassam'ın tuttuğu bir esire ulaşmasının mümkün olmadığını bunun Gazze Şeridi'nde başka grupların ya da şahısların tuttuğu esirlerden biri olabileceğini" söyledi.

Ebu Ubeyde, "İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, eğer bir esiri bir aylık savaştan sonra serbest bırakmakla övünüyor ve kutluyorsa Gazze'deki kalan esirleri bu yöntemle kurtarması 20 yıl sürer" dedi.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonlarında "önemli başarı elde ettiğini ancak ağır bir bedel ödediğini" söyledi.

İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait bir birliği ziyareti sırasında Gazze'ye yönelik saldırıları ve kara operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne çok sayıda İsrail askerinin konuşlandırıldığını, Filistinli gruplar arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.

Çatışmalarda İsrail güçlerinin "önemli başarı elde ettiğini" savunan Savunma Bakanı Gallant, "Maalesef savaşın bir bedeli var. Son günkü bedel oldukça ağırdı" ifadelerini kullandı.  (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler İsrail Gazze Filistin