Gazetecilere gözaltı Meclis Genel Kurulu'nda

DEM Partili Gülistan Koçyiğit, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında İzmir'deki ev baskınlarıyla gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Koçyiğit, İzmir'de sabah saatlerinde 6 gazetecinin evleri basılarak gözaltına alınması ve dosyaya gizlilik kararı getirilmesini TBMM gündemine taşıdı.    

Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yapan Koçyiğit'in açıklaması özetle şöyle: 

"Sayın Başkan, sayın vekiller; bugün İzmir'de yine sabah saatlerinde özgür basın çalışanlarına yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Mezopotamya Ajansı muhabirlerinden Semra Turan, Delal Akyüz, Tolga Güney, Jin News muhabiri Melike Aydın, Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu ve DEM PARTİ basın çalışanı arkadaşımız Fatma Funda Akbulut'un evlerine baskın düzenlendi ve hepsi gözaltına alınarak Çankaya'daki TEM Şube'ye götürüldüler. Bu ülkede çok uzun süredir basının taassup altında olduğunu biliyoruz, özellikle basın özgürlüğünün yok edildiğini biliyoruz ama artık bunlara ne toplumun ne de basın çalışanlarının tahammülünün kalmadığı ifade etmek istiyoruz.

24 SAATLİK AVUKAT GÖRÜŞ YASAĞI İŞKENCE SİSTEMİDİR'

Yine bir rutin olan 24 saatlik avukat görüş yasağının hukuki olmadığını, bir işkence sistemi olduğunun altını çizmek istiyoruz ve derhâl basın çalışanlarının serbest bırakılma çağrısını da buradan yapmak istiyorum.

Tabii, sadece basın çalışanları değil, yine bir klasik, İstanbul'un da birçok ilçesinde ev baskınları yapıldı, yine 8 kişi gözaltına alındı.

Bu ev baskınlarında yurttaşlara yönelik şiddet uygulandığını, Esenyurt’ta yapılan bir ev baskınında polislerin özellikle aileye, bir aileye işkence yaptığını, evde bulunanların sırt, kol ve bacaklarına coplarla vurulduğu yine tarafımıza aktarılmıştır. Burada da yirmi dört saatlik avukat görüş yasağı var. Bunun da kabul edilemez olduğunu ifade etmemiz gerekiyor." 

(HABER MERKEZİ)