Gazeteci Müftüoğlu ve Yılmaz’ın iddianamesi hazırlandı

DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ve MA editörü Sedat Yılmaz’ın da aralarında olduğu 19 kişi hakkında hazırlanan iddianame, mahkemeye sunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu ile MA editörü Sedat Yılmaz’ın da aralarında olduğu 5'i tutuklu 19 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mesleki faaliyetleri gerekçe gösterilerek 3 Mayıs’ta tutuklanan gazetecilerin de aralarında olduğu 19 kişinin iddianamesini, Ankara 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 

MA'da yer alan habere göre, mahkeme 15 gün içerisinde ya iddianameyi kabul edecek ya da reddedecek.

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 Nisan’da 15 kentte yapılan ev baskınlarında Müftüoğlu ve Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. 19 isim, 24 saat boyunca avukatları ile görüştürülmedi ve dosyaya gizlilik kararı getirildi. 19 isim, 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Müftüoğlu ve Yılmaz ile Erol Balcı, Abdurrahim Tanyeli ve Ramazan Debe, 3 Mayıs’ta çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. (HABER MERKEZİ)