Gazeteci Metin Yoksu’ya açılan davanın ilk duruşması görüldü

Gazeteci Metin Yoksu hakkında, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Metin Yoksu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Metin Yoksu hakkında açılan davanın ilk duruşması, Çağlayan’daki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Savunmaların ardından savcı mütalaasını sunarak Yoksu hakkında ceza talep etti. Avukatlar ve Yoksu ek savunma için süre talep ederken mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Nisan'a erteledi.

‘TEK KISTASIM SADECE HABERDİR’

Duruşmada, Yoksu ile avukatı Ali Deniz Ceylan hazır bulundu. Savunma yapan Yoksu, “Çektiğim fotoğraflardan sadece bir tanesi üzerinden suçlama yöneltiliyor. Mesleğimi yapıyorum haber üretiyorum. Kamu yararı gözeterek ve özellikle de ekoloji, iklim krizi ve hak ihlallerine ilişkin haberlerim çoğunluktadır. Çalışma prensibim şahısların, kişilerin menfaatleri değil kamu yararı habercilik ilkeleri ve tek kıstasım da sadece haberdir. Kurumların ve örgütlerin propagandasını yapmam, amacım barış gazeteciliğidir” dedi.

Yoksu’nun avukatı Ceylan, "Dosyada İzmir Bölge Mahkemesi'nin kararları dosyaya konuyor. Fakat bağlamından koparılan iddianameye konu olan haber fotoğrafı için aleyhte delil toplanmamıştır. Müvekkilim bir gazetecidir. Ve bu tip davalar, gazeteciliğin ve ifade özgürlüğünün önünde engeldir. Bu konuda İzmir Bölge Mahkemesi'ne bakılacağına Anayasa kararlarına bakıldığında bu net görülecektir" diye konuştu.