Gazete Duvar'ın Diyarbakır ofisi açıldı

Gazete Duvar'ın Diyarbakır ofisi, bugün düzenlenen resepsiyonla açıldı. Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, "Diyarbakır'ın bize gösterdiği ilginin hakkını veren bir çalışmamız olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gazete Duvar'ın Diyarbakır ofisi, Nuyap plazada bu akşam gerçekleştirilen resepsiyonla açıldı.

Açılışa Gazete Duvar İmtiyaz Sahibi Vedat Zencir, Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, Yazı İşleri Müdürü Şebnem Babat, Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya, Diyarbakır Temsilcisi Vecdi Erbay, İzmir Temsilcisi Nuray Pehlivan, Yurt Haberler Müdürü Sadık Güleç, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz, Başak Demirtaş, PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Soner Ordu, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve EMEP il yöneticilerinin yanı sıra gazeteciler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve yazarlar katıldı.

İPEKYÜZ: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN YANINDAYIZ

Gazete Duvar’ın Diyarbakır'da bir ofis açmasının anlamlı olduğunu belirten HDP Batman Milletvekili Dr. Nejdet İpekyüz, "Başarı diliyoruz. Amed haber merkezi açısından önemli bir kent. Ve özellikle bu bölgede olan ve gelişen olayları kamuoyuna yansıtmak çok ama çok önemli. Neden önemli çünkü medya tek taraflı çalışıyor. Tek ses oluyor. Özgür medyanın sesinin kısıldığı, gazetecilerin içerde olduğu bir dönemde Gazete Duvar’ın burada bir merkez açması anlamlıdır. Umarız sonraki süreçte de burada gerçek haberciliğin, özgür haberciliğin, bağımsız haberciliğin ne olduğunu kamuoyuna yansıtır. Bizler basın özgürlüğünün, basın emeğinin yanındayız. Gazete Duvar da bizim için bu anlamda önemli" dedi.

DEMİRTAŞ: İKTİDAR, HALKIN DOĞRU HABER ALMASI ÖNÜNDE BÜYÜK BİR ENGEL

Bölge siyaseti açısından Gazete Duvar’ın Diyarbakır'da ofisinin bulunmasını değerli bulan Başak Demirtaş, "Gazete Duvar’ın Diyarbakır bürosunun açılması tabi ki çok iyi. Diyarbakır merkezi bir yer. Özellikle bölge siyaseti açısından da Gazete Duvar’ın burada bürosunun olması çok iyi. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Kritik bir seçim var önümüzde. Basın ve medyanın üzerinde çok yoğun bir baskı var. Bunu görüyoruz. Dolayısıyla bununla baş edebilmek için Duvar gibi gazetelerin sorumlulukları bu dönemde çok daha fazla. Özellikle iktidar, halkın doğru haber almasının önünde çok büyük bir engel. Sürekli yalan haber pompalıyorlar. Bu yüzden Gazete Duvar, Evrensel, Artıgerçek gibi muhalif basının rolü çok büyük. O yüzden Gazete Duvar’ın Diyarbakır'da ofisinin olması çok değerli" ifadelerini kullandı.

BARIŞ AVŞAR: DİYARBAKIR'IN BİZE GÖSTERDİĞİ İLGİNİN HAKKINI VEREN BİR ÇALIŞMAMIZ OLACAK

Gazete Duvar’ın Diyarbakır'da en çok okunan, en çok izlenen, okurlardan en çok öneri ve eleştiri alan iller içerisinde olduğunu belirten Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar ise, "Gazete Duvar 6 yılını tamamladıktan sonra bugün önümüzde şöyle bir tablo var, Diyarbakır bizim en çok okunduğumuz, en çok izlendiğimiz, okurlardan en çok mesaj, öneri, eleştiri aldığımız illerin içerisinde. Bugün burada bir ofis açmakla bunun karşılığını vermek fikrindeyiz. Bu çerçevede buradaki büromuz çalışmalarını sürdürecek ve umuyoruz Diyarbakır'ın bize gösterdiği ilginin hakkını da veren bir çalışmamız, enerjimiz olacak. Diyarbakırlılar bizi burada çok güzel misafir ediyor, teşekkür ediyoruz" diye konuştu. (DUVAR)