Gazete Duvar muhabiri Hacı Bişkin'e İstanbul Tabip Odası'ndan ödül

İstanbul Tabip Odası'nın her yıl 14 Mart Tıp Haftası'nda verdiği basın ödülleri sahiplerini buldu. Gazete Duvar muhabiri Hacı Bişkin, internet gazeteciliği dalında kendisine verilen “Jüri özel” ödülünü aldı. Bişkin, “Bu ödülü virüsle mücadele ederken hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına ve Cizre'de 2015'de vurularak öldürülen hemşire Eyüp Ergen'e ithaf ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tabip Odası'nın her yıl 14 Mart Tıp Haftası kapsamında düzenlediği, “Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri” geçtiğimiz yıl pandemi kısıtlamaları sebebiyle gerçekleştirilemedi. Bu yıl 2020 ve 2021 yılında verilen ödüller, İBB Cemal Reşit Bey Konser Salonu'na ödül sahiplerine takdim edildi.

Muhabirimiz Hacı Bişkin, “1 ilçe 27 köy: Kadın doğum uzmanı yok” haberiyle İstanbul Tabip Odası'ndan 'jüri özel ödülü'ne layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Bişkin, "Öncelikle böyle bir ödülü bana layık gören İstanbul Tabip Odası'na ve jüri üyelerine teşekkür ederim. Bu ödülü almak benim için onur verici. Biz gazeteciler ödül aldığımızda genelde cezaevindeki gazeteci arkadaşlarımıza ithaf ediyoruz. 3 yıl önce yine bu ödülü aldığımda gazeteci arkadaşlarım adına almıştım. Ancak korona virüsü pandemisiyle birlikte kapitalist sisteminin tüm dünyayı cezaevine dönüştürdüğünü bir kez daha gördük. Ben de bu ödülü virüsle mücadele ederken hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına ve Cizre'de 2015'de vurularak öldürülen hemşire Eyüp Ergen'e ithaf ediyorum" dedi.

2020 ve 2021 yıllarına ait ödül alan diğer isimler ve haberler şöyle:

İNTERNET HABER-ARAŞTIRMA ÖVGÜYE DEĞER HABER JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Hacı Bişkin/Gazete Duvar: 1 ilçe 27 köy: Kadın doğum uzmanı yok

Burcu Yıldırım/Evrensel gazetesi: Otoban Yönetir Gibi Hastane Yönetilmez

Burcu Cansu: Birgün gazetesi: Başarı Hikayesi Çöpe Gitti

TELEVİZYON HABER-ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Melis BAKANGÖZ (Haber)/Alihan SÖNMEZ (Görüntü) – NTV: “Alternatif Tedavi mi Öldürdü?” haberi

Rıfat DOĞAN - ARTI GERÇEK: “Mahkemeden İş Kazası Tespiti” haberi.

KÖŞE YAZISI ÖDÜLÜ

Orhan BURSALI – CUMHURİYET: “Sağlıkta Şiddetin Arka Planı”

TELEVİZYON PROGRAMI ÖDÜLÜ

Güven İSLAMOĞLU - Yeşil Doğa / CNN TÜRK

RADYO YAYINCILIĞI ÖDÜLÜ

Leyla ÜNLÜBAY/Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam

2021 ÖDÜLLERİ
GAZETE HABER-ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

İsmail ARI - BirGün GAZETESİ: “Torpilin Eşi Benzeri Yok” başlıklı haber.

Gerekçe: Pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan filyasyon ekiplerinin yaşadığı sorunları değişik yönleriyle ele alan, filyasyon ekipleri üzerinde yönetici kadrolar tarafından yaratılan baskıları ve yaşanan eşitsizlikleri deşifre eden haberleri sebebiyle.

TELEVİZYON HABER-ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Gamze DONDURMACI (Haber)/Kazım GÖKÇE (Görüntü) - FOX TV: “Ölüm Sayıları Nasıl Değişti?” haberi.

Gerekçe: Vefat sayılarının değiştirilmesi üzerinden Covid-19 pandemi sürecinde tartışma yaratan veri karmaşasına değinen, bu konuda bir farkındalık oluşmasına katkı sağlayan haberi sebebiyle.

İNTERNET GAZETECİLİĞİ ÖDÜLÜ

Emine ALGAN - Deutsche Welle (DW) TÜRKÇE: “Deneysel İlaçlar Tedavi mi Ediyor, Hasta mı?” haberi.

Gerekçe: Covid-19 hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçları, yan etkileri, etkinliği tartışmalarını dünyada yaşanan süreçleri örnekleyerek bütünlüklü bir tarzda ele alan haberi nedeniyle.

İNTERNET HABER-ARAŞTIRMA ÖVGÜYE DEĞER HABER JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

İsa Uğur ERDOĞAN - ARTI GERÇEK: “İşçi Servisleri Kırılan Cam Bardak, İşçiler İse Cam Kırıkları” haberi.

Gerekçe: Servis kazaları sonucu yaşanan işçi ölümlerine farklı bir açıdan pencere açan; medyanın iş cinayetlerini ele alış tarzını sorgulatan haberi nedeniyle.

KÖŞE YAZISI ÖDÜLÜ

İhsan ÇARALAN – EVRENSEL: “Koronavirüsün Yapısı Biyolojik Ama Yayılımı Tamamen Sınıfsal” başlıklı yazısı.

Gerekçe: Covid-19 pandemisinin sınıfsal eşitsizlikleri açığa çıkartmasını ele alan, işçilerin bu dönemde yaşadığı sorunları vurgulayan köşe yazısı sebebiyle.

TELEVİZYON PROGRAMI ÖDÜLÜ

Musa ÖZUĞURLU - Bu Arada Programı / Artı TV

Gerekçe: Pandemi sürecinin başından beri açılması tartışma konusu olan AVM’leri ele alan, bu konuyu hem halk sağlığı hem de işçi sağlığı açısından değerlendiren, AVM’ler neden açıldı sorusunun bilimsel ve ekonomik yönünü tartıştıran programı nedeniyle.

TELEVİZYON PROGRAMI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Melike ŞAHİN (Haber)/Cumhur Çatkaya ve Bahattin Demir (Görüntü): 3 Çınar Programı / NTV

Gerekçe: Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz simgeleşmiş 3 hekimi; Dr. Feriha Öz, Dr. Cemil Taşçıoğlu ve Dr. Murat Dilmener’in öykülerini, yakınlarının tanıklığı ve anlatımlarıyla detaylı şekilde aktaran, belgesel programı sebebiyle.

RADYO YAYINCILIĞI ÖDÜLÜ

Atilla GÜNER: Akşam Postası / RS FM

Gerekçe: Farklı alanlardan konuklarıyla pandeminin etkilerini, sonuçlarını farklı açılardan ele alan; pandemide yaşanan halk sağlığı sorunlarından, çalışma hayatına etkilerine dek birçok konuya dikkat çeken yayınları nedeniyle.

KARİKATÜR ÖDÜLÜ

Cihan DEMİRCİ - “Pandemi ve Çocuklar” konulu karikatür

Gerekçe: Covid-19 pandemisinin çocukların dünyasına, psikolojisine etkilerini işleyen ve Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan karikatürü nedeniyle.