Galip Aykaç'ın istifasının arka planı: Şok Market, şok etti

BİM CEO’su Galip Aykaç'ın istifa ettiği Gıda Perakendecileri Derneği'nin hafta sonu yaptığı toplantılarda, Şok Marketler'den gelen talebin ‘şok’ etkisi yarattğı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayat pahalılığından zincir marketleri sorumlu tutmasından BİM CEO’su Galip Aykaç'ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etmesine giden süreçte tehditler ve hakaretler havada uçuştu.

Ekonomim.com'dan Necla Dalan'ın aktardığına göre, istifa sürecinin perde arkasında Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu'nun gündemi belirleyici oldu. Hafta sonunu toplantı halinde geçiren kurulda üç konu öne çıktı.

Dalan toplantıları ve istifanın nedenini şöyle aktardı:

"Bu konuların birincisi açıklamanın yönetimden habersiz yapıldığının doğruyu yansıtmadığı oldu. Yönetim kurulundan isimler ve sektörün önde gelenlerine olayın perde arkasını sordum. Bilgi aldığım dernek yönetiminden isimler, “Uzun süredir marketlerin çok üzerine gelindiğini kamuoyuna anlatmamız lazım diyorduk. En son kongremizde tarımı ele aldık. Ajandamız ahenk içinde ilerliyordu. Galip Bey yönetimde üzerinde mutabakat olan bir konuşma yaptı. Ancak bu konuşma dezenformasyona uğratıldı, infial yaratacak tehditler gelince sıkıntı oldu” bilgisini verdi.

Şok Marketler’in, Galip Aykaç’ın istifasını istediği açıklama yönetim kurulunun ikinci önemli konusu oldu. Yönetimde yer alan isimlerin verdiği bilgiye göre, bu açıklama kendilerinde adeta ‘şok’ etkisi yarattı. Kaynaklar, “Şok Marketler’in açıklaması beklenmedik bir sürpriz oldu, çok da hoş karşılanmadı. Dernek zaten polemikten uzak duran, kamuoyuna doğruyu anlatmaya özen gösteren bir duruş sergilerken, bu açıklama iyi olmadı” dediler.

Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu’nda öne çıkan üçüncü konu ise Galip Aykaç’ın istifası oldu. Kurulda görevli isimlerden aldığım bilgiye göre, Aykaç’ın istifasının Şok Marketler’in çağrısıyla ilgisi yok. Hatta yönetim kurulundan istifa etmemesi, bunun gereksiz olduğu yönünde telkinde bulunuldu. Ancak yurt genelinde 10 binin üzerinde şubesi olan BİM üzerinden provokasyon yapılmasından çekinen Aykaç, istifada ısrar etti.

Öte yandan hafta sonu yapılan toplantılarda dernekte ocak ayındaki seçime kadar başkanlığı kimin yapacağı kararlaştırılmadı. Edindiğim bilgiye göre seçime kadar başkansız devam edilmesi fikri de ikinci seçenek olarak masada." (HABER MERKEZİ)