Galatasaray'dan üst üste 8. galibiyet

Galatasaray Kerem Aktürkoğlu, Juan Mata (2) ve Gomis'in golleriyle Hatayspor'u 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Galatasaray, ligdeki son 8 maçından da galip ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Atakaş Hatayspor'u konuk etti.

AA'nın aktardığına göre, Galatasaray 9. dakikada öne geçti. Abdülkerim Bardakcı'nın uzun gönderdiği topu ceza sahası yayı içindeki Recep Burak uzaklaştırmak istedi ancak meşin yuvarlak ceza sahası içi sol çaprazdaki Kerem Aktürkoğlu'nda kaldı. Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı kaleci Erce Kardeşler'in üzerinden ağlara gönderdi: 1-0.

45+4. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Mauro Icardi'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Dubois'in bekletmeden ortaladığı topa altıpas içindeki Juan Mata uygun durumda kafayla vurdu ve fileleri havalandırdı: 2-0.

45+6. dakikada ev sahibi ekip bir gol daha buldu. Hatayspor savunmasının hatasında topu kapan Icardi'nin ceza sahası yayı gerisinden şutunda, top kaleci Erce Kardeşler'den döndü. Pozisyonu takip eden Mata, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0.

48. dakikada Hatayspor gole yaklaştı. Hızlı gelişen ve 2'ye 2 yakaladıkları pozisyonda sağ kanatta topla buluşan El Kaabi ceza sahasına kadar sokuldu. Nelsson'dan sıyrılan Faslı futbolcu, sağ çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Zamanında kalesini terk eden tecrübeli file bekçisi, yatarak rakibinin önündeki topa sahip oldu ve kalesinde önemli bir tehlikeyi savuşturdu.

77. dakikada Galatasaray farkı skoru 4-0'a getirdi. Yunus Akgün'ün ara pasıyla ceza sahasına giren Gomis, düzgün bir vuruşla fileleri sarstı: 4-0.

Müsabaka sarı-kırmızılı ekibin 4-0 galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla Galatasaray, Süper Lig'deki son 8 maçından galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.

Ligdeki son 9 maçında mağlubiyet yaşamayan sarı-kırmızılı ekip, son 8 karşılaşmasından üçer puanla ayrıldı.

Ligde son yenilgisini 10. haftada Kayserispor karşısında yaşayan sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta Alanyaspor ile berabere kaldı.

Galatasaray, daha sonraki 8 maçında ise sırasıyla Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe ve Hatayspor'u mağlup etti.

Sarı-kırmızılı ekip, galip geldiği son 8 maçında 24 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise sadece 4 gol gördü. (HABER MERKEZİ)