Galatasaray'da Sacha Boey muamması: Kim doğru söylüyor?

Transferde adı sık sık PSG ve Chelsea ile anılan Galatasaraylı Sacha Boey için sürekli yeni açıklamalar geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray formasıyla oynadığı futbolla Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer listesine giren Sacha Boey'in transferi konusunda yeni açıklamalar geldi. Futbolcu için en büyük iddiayı Alman basını yazdı. Daha önce Chelsea ve PSG ile adı anılan Kamerunlu sağ bekin Bayern Münih'e gideceği iddia edilirken, Bundesliga ekibinin Sarı Kırmızılı yöneticilerle sözlü anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

GELDİĞİNDE ELEŞTİRİLMİŞTİ

2021-2022 yazında Rennes'den 1 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer olan Sacha Boey, ilk sezonunda beklentileri karşılayamadı. Forma şansı bulmakta zorlanan ve istikrar problemi yaşayan Sacha Boey, Fatih Terim ve Domenec Torrent'le süren sezonda takımın en çok eleştirilen oyuncuları arasında yer alıyordu.

OKAN BURUK KADRO DIŞI BIRAKTI

2022-2023 sezonunda Okan Buruk'un göreve gelmesiyle sağ beke Fransız milli oyuncu Leo Dubois transfer edildi. Sacha Boey ise kampa götürülmemişti. Bireysel antrenmanlarına devam eden Boey, ligin ilk haftasında oynanan Antalyaspor maçındaki etkili performansıyla Dubois'in önemli bir alternatifi olacağını gösterdi.

Sezonun devamında formayı kaptırmayan Boey, Galatasaray'ın 23. şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Fransız oyuncu bu sezon da bıraktığı yerden devam etti. Sacha Boey, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Manchester United ile oynadığı karşılaşmalarda sahanın en iyileri arasında yer almıştı.

CHELSEA VE ARSENAL DEVREDE İDDİASI

Sacha Boey'in bu performansı dünya devlerinin de dikkatinden kaçmadı. İngiliz basını özellikle Chelsea ve Arsenal'in Sacha Boey ile ilgilendiğini iddia etti. The Sun'da yer alan habere göre Chelsea'nin Ocak ayında Sacha Boey için hamle yapabileceği öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde de Fransız basını PSG'nin Sacha Boey'i gündemine aldığını iddia etti. Fabrizio Romano'nun haberine göre ise PSG kaynakları, Sacha Boey haberlerini yalanladı.

ERDEN TİMUR: BOEY'İN SATIŞ GİBİ BİR DURUM YOK

Dün Sivasspor deplasmanında kaybedilen 2 puanın ardından basın toplantısı düzenleyen ve Sacha Boey hakkında da açıklamalarda bulunan Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur oyuncunun sakat olduğunu ifade etti. "Boey bu hafta idmanda olacak" diyen Timur, transfer spekülasyonlarına kapıyı kapatırken "Satış gibi bir şey yok. En ufak bir boşlukta manipülasyon üretiliyor. 'Yok böyle bir teklif' mi diyelim. Bazen bazı şeyleri transfer döneminde bırakmak gerekiyor, bunun faydaları da oluyor" sözleri oldukça dikkat çekti.

ÜMİT ÖZAT: BOEY SATILDI YAKINDA DUYARSINIZ

Erden Timur'un Boey tepkisinden sonra Ümit Özat'ın attığı tweet ise sosyal medyada ses getirdi. Eski Fenerbahçeli futbolcu Özat'ın, "Boey in sakatlığı hikaye. Çünkü sattılar yakında duyarsınız" iddiası sarı kırmızılılar için tartışma konusu oldu.