Galatasaray transfer paylaşımı yaptı, Ndombele İstanbul'a geldi

Galatasaray'ın transfer imalı 'Londra' paylaşımı binlerce beğeni aldı, Tottenham'ın orta sahası Ndombele sarı-kırmızılılar için İstanbul'a geldi.

Fotoğraf: ndombele_22/Instagram
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sezon öncesi hareketli bir transfer dönemi yaşayan Galatasaray, hız kesmiyor. 

Kulübün sosyal medya hesaplarından yaptığı "transfer" imalı Londra paylaşımı taraftarı heyecanlandırdı. Paylaşım on binlerce beğeni alırken, bu sırada sarı-kırmızılılar uzun zamandır beklenen orta saha transferine noktayı koyduğu haberi geldi: Tottenham'la Tanguy Ndombele konusunda anlaşma sağlandı.

Fransız yıldız futbolcu, ileri transfer görüşmeleri ve sağlık kontrolü için İstanbul'a geldi.

KAP'A BİLDİRDİ

Galatasaray, daha sonra Ndombele transferini KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) bildirdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro’nun geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

MALİYETİ AÇIKLANDI

Sarı-kırmızılı kulüp akşam saatlerinde ise Ndombele transferini resmen duyurdu.

Futbolcunun transfer bedelinin 15 milyon euro olduğu ve 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitlerle ödenmesi konusunda anlaşıldığı bilgisi verilen açıklamada, futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3 milyon 136 bin avro sezonluk ücret ödeneceği kaydedildi.

Ndombele kimdir?

Tanguy Ndombele, 1996'da Fransa'nın Longjumeau kentinde dünyaya geldi. Futbola Guingamp altyapısında başladı. 2014'te Amiens altyapısına transfer oldu ve 2 yıl sonra A takıma yükseldi. 2017'de Lyon Ndombele'yi 2 milyon euroya kiraladı ve 1 yıl sonra 8 milyon euroya bonservisini aldı. Futbolcu Sadece 1 yıl sonra 62 milyon euroya Tottenham'a gitti. (HABER MERKEZİ)