Galatasaray Başkanvekili Timur: Bu şekilde giderse bu ligi bitirtmeyiz

2-2'lik Alanyaspor maçında sahadan 9 kişi ayrılan Galatasaray'ın Başkanvekili Erden Timur, hakeme tepki gösterdi: Madem savaş diyorlar, hoş gelmiş sefa gelmiş. Biz, her şeyi göze aldık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Alanyaspor karşısında 31. dakikada Boey'in, 90+4'te Abdülkerim'in direkt kırmızı kart görmesiyle sahadan 9 kişiyle ayrıldı, önde götürdüğü maçın uzatma dakikalarında yediği golle 1 puan alabildi.

Maçın hakemi Ali Palabıyık'ın kararları Galatasaray taraftarından büyük tepki görürken, yöneticiler de isyan etti.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada hakeme ateş püskürdü. 

"Konuşulacak hiçbir tarafı olmayan bir maç haline getirildi. Önce atamayla bu hale soktular. Galatasaray düşmanlığıyla herkesin bildiği bir hakemi atadılar" diyen Timur özetle şunları söyledi:

GÖRDÜK Kİ TFF ADALET İSTEMİYOR: Biz, herkes için adalet istediğimizi söyledik. Gördük ki TFF, adalet istemiyor. Çünkü adaletsizlikle operasyonla ceza veriliyorsa bu iş çürümüştür ve kokusu her tarafa yayılmaktadır. Bu da bizim söylediğimiz her şeyin haklılığını ortaya çıkarıyor.

7 HAKEME SORDUK: İlk kırmızı kartı 7 hakeme sorduk, biri 'sarıya daha yakın' dedi, diğer 6 hakem ise 'kırmızı kartla alakası yok' dedi. Kaleye 50 metre var, o mesafede ne olacağı belli değil. Pozisyonun faul olmadığını söyleyen hakemler de oldu. Boey'in kırmızı kart pozisyonunda çağırmayan VAR'ın, ofsayt pozisyonunda çizgileri doğru çektiğine kim inanır? Taraflı tarafsız herkese soruyorum.

TIRNAK MESAFESİ GERİ ADIM ATMAYIZ: Biz, bunu savaş olarak nitelendirmiyoruz ama karşı taraf için savaşsa baş üstüne. Bizim geri atacak bir adımımız bile yok. Tırnak mesafe bile geri adım atmayız. Adalet isteyenler geri adım atmaz. Farklı farklı tehditler gönderiliyor, onlardan da korkmuyoruz. Gerekirse açıklarız. Biz, Türk futbolunun iyiliğini istiyoruz ve bunu herkes görecek. Bu kurguyu yapanları biliyoruz, bunu onların başına yıkmasını da biliriz. Sayın Erol Bilecik'in, koca Galatasaray camiasına 'cincon' demiş bir insanın hiçbir yorumu bizi bağlamaz.

BÖYLE GİDEMEZ BU İŞ: Bu kötü niyetli yapılar, 3-5 haftada kurulmadı. Köklerini kazıyana kadar mücadele gerekecek. İyilik, ucuz bir kötülüğe galip gelir. Madem savaş diyorlar, hoş gelmiş sefa gelmiş. Biz, her şeyi göze aldık. Başka türlü bu iş çözülmeyecek. 5 yıldır herkes bağırıyor, ne değişti? Bir şeylerin değişmesi için daha radikal şeyler gerekiyor ve biz o radikal adımları atmaya hazırız. Bu şekilde giderse bu lig bitmeyecek, biz bitirmeyiz. Böyle gidemez bu iş. Bu gemi batmış, biz yosunun içinde mücadele ediyoruz. Bu geminin battığını herkesin kabul etmesi gerekiyor. (HABER MERKEZİ)