Galatasaray ile Başakşehir 32. kez karşı karşıya

Galatasaray ile Başakşehir'in 31 maçından 16'sını sarı-kırmızılılar, 7'sini turuncu-lacivertliler kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray ile Başakşehir, Süper Lig'de yarın 32. kez karşı karşıya gelecek.

RAMS Park'ta yapılacak maç saat 19.00'da başlayacak.

EKSİKLER VAR

Başakşehir'de Galatasaray karşılaşması öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan Ousseynou Ba, Lucas Lima, Leo Dubois ve Emirhan İlkhan Galatasaray karşılaşmasında kart görmesi halinde, 26. haftadaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek.,

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Abdülkerim Bardakcı, geçirdiği ameliyat sonrası tedavisi süren Sergio Oliveira, Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen Hakim Ziyech ve Fildişi Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden yeni transfer Serge Aurier, yarın Başakşehir'e karşı mücadele edemeyecek.

Galatasaray'da Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu da müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

İSTATİSTİKLER

Eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda ilk kez Süper Lig'de yer almasıyla başlayan rekabette, geride kalan 31 maçtan 16'sını sarı-kırmızılılar, 7'sini turuncu-lacivertliler kazandı. Sekiz karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Galatasaray'ın 54 golüne, Başakşehir 37 golle cevap verdi.

Galatasaray, turuncu-lacivertlileri konuk ettiği maçların 8'ini kazanırken, 5'inde berabere kaldı ve 2'sinde mağlup oldu. Sahasındaki müsabakalarda 29 gol atan Galatasaray, kalesinde 14 gol gördü.

Galatasaray, turuncu-lacivertlilerle yaptığı son 8 Süper Lig maçında mağlup olmadı.

Rakibiyle yaptığı son 8 lig karşılaşmasında 5 galibiyet, 3 beraberlik yaşayan sarı-kırmızılı ekip, son 3 maçı kazanmasını bildi.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Galatasaray, Başakşehir karşısında ligde en farklı skorlu galibiyetini geçen sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı maçta 7-0'lık sonuçla aldı.

Başakşehir ise Galatasaray karşısında ligdeki en farklı galibiyetini, ev sahibi olduğu maçlarda elde etti. Turuncu-lacivertli takım, rakibini 2017-2018 sezonunda 5-1, 2014-2015 ve 2016-2017 sezonlarında da 4-0 mağlup etti.

(SPOR SERVİSİ)