Galata Kulesi önünde kendini yaktı

Galata Kulesi önünde bir kişi kendini ateşe verdi. Otel çalışanlarının yangın tüpleriyle müdahale ettiği kişi ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Galata Kulesi Meydanı'nda bir kişi kendini ateşe verdi. Ağır yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

DHA'nın haberine göre, saat 18.30 sıralarında Galata Kulesi Meydanı'nda gelen ve elinde asası bulunan kostümlü bir kişi, bir süre kule çevresinde dolaştı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle fotoğraf çektirdi.

Daha sonra üzerine yanıcı madde döken kişi kendini ateşe verdi. Bir otelin çalışanları yangın tüpüyle yanan kişiye müdahale etti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan ve adının Abdullah Cihat Turan Pekpak olduğu öğrenilen kişi ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Olayı gören kafe çalışanı Fikret Görgüç, "Birden kendi kendini yaktı ateşe verdi. Hiçbir şey söylemedi. Direk yaktı. Sonra otelin görevlileri söndürdü. Durumu ağırdı çok kötüydü. Herkes video çekme peşindeydi" diye konuştu.

Bölgede satış yapan bir kestaneci ise "Ben tam göremedim. Kendini yaktı. Buralarda dolaşıyor muydu bilmiyorum fark etmedim. Bir anda alev alev yandı" dedi.

Olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 18.30 sıralarında Beyoğlu ilçemiz Galata Kulesi yakınında Konya ili Meram ilçesi nüfusuna kayıtlı A.C.T.P adlı şahıs, üzerine döktüğü yanıcı madde ile kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle şahsın üzerindeki alevler söndürülerek 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevki sağlanmıştır. Şahsın hastanedeki tedavisi devam etmekte olup, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır." (HABER MERKEZİ)