Gabriel Garcia Marquez'in kayıp romanı yazarın ölümünden 10 yıl sonra okurlarla buluşacak

Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in ölümünden sonra yayımlanmasını istediği 'Until August' adlı romanı, 12 Mart 2024’te okurla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Yüzyıllık Yalnızlık', 'Kırmızı Pazartesi', 'Kolera Günlerinde Aşk' romanlarıyla tanınan Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in kayıp romanı, yazarın ölümünden 10 sene sonra okurlarla buluşacak.

Yazarın ölümünden sonra yayımlanmasını istediği kitap, 10 yıldır Teksas Üniversitesi’ndeki bir arşivde kilitli tutuluyordu. 'Until August' adlı kitap, Ana Magdalena Bach adlı bir kadının her yıl annesinin ölüm yıl dönümünde bir adayı ziyaret etmesini konu alıyor. 

Ntv'nin aktardığına göre, yazarın oğlu Rodrigo ve Gonzalo Garcia Barcha'nın izniyle okurlarla buluşacak olan kitap, 12 Mart 2024’te yayımlanacak. 

1982’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Gabriel Garcia Marquez, 2014 yılında 87 yaşında zatürreden hayatını kaybetti. Hayatının son dönemlerinde demansla mücadele eden yazar, 'En agosto nos vemos' (Until August) adlı romanının ölümünden sonra yayımlanmasını istemişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)