Furtun cinayetinde hastane yönetimine beraate tepki: Suçları sabitti

Doktor Kamil Furtun'un öldürülmesi olayında haklarında ihmal davası açılan hastane yöneticileri, delil yetersizliğinden beraat etti. Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun karara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Samsun'da görev yaptığı hastanede öldürülen doktor Kamil Furtun davasında ihmalle suçlanan hastane yönetimi, delil yetersizliğinden beraat etti.

‘BİLİRKİŞİ RAPORUNDA İHMALLER DELİLLERİYLE ORTAYA KONDU’

Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, eşi Kamil Furtun'un öldürülmesi ile ilgili bilirkişi raporlarının ağır ihmalleri delilleriyle ortaya koymasına rağmen hastane yöneticilerinin delil yetersizliğinden beraat etmesini eleştirdi. Kararla ilgili açıklama yapan Furtun, "Bu kahredici cinayetin üzerinden altı yıl geçti. Onu neden öldürdüğünü halen bilmediğimiz katil, en ağır ceza ile cezalandırıldı. Bu ağırlaştırılmış müebbet cezası, Yargıtay tarafından onandı. Bu ceza, sevgili eşime tekrar kavuşmamı sağlamasa da katilin en ağır ceza ile cezalandırılmasından memnunum. Bu cinayet önlenebilir miydi?

Kamil Furtun

Bu sorunun muhatabı hastane idaresi özelinde kamu idaresidir. Bu katilin hastanede birini öldüreceğini söylemesine ve bilinmesine rağmen orada tutulması, bu konuda hiçbir şey yapılmaması tetiği çeken kadar olmasa da tetiğin çekilmesine engel olamayan ya da ağır ihmali bulunanları da bu cinayetten sorumlu kılmaz mı?” diye sordu. Yargı sürecinde yaşananların büyük ihmal olduğunu sözler önüne serdiğini vurgulayan Furtun, bilirkişi raporuna dikkat çekerek “Olaydan ancak üç yıl sonra açılan kamu davası, bilirkişi raporu tüm sanıkların ağır ihmali olduğunu belirtmesine yani suçlu oldukları sabit olmasına karşın, bu rapor ve tanık ifadeleri adeta yok sayılarak üç yıl süren yargılama, delil yetersizliğinden tüm sanıkların beraatıyla sonuçlanmıştır" dedi.  

‘KATİL HASTANE ÇALIŞANLARINI TEHDİT ETTİ’

Furtun açıklamasında eşinin katilinin başkalarını tehdit etmesine rağmen hastane yöneticilerini tedbir almamakla suçlayarak şunları söyledi: "Dönemin başhekimi ve hastane müdürünün kendi ifadelerinde katilin uyuşturucu kullandığına yönelik bilgiden haberdar oldukları vardı. Hatta hastane İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu katilin sorunlu kişiliği sebebiyle bir şeyler yapılması ve önlem alınması gerektiğini toplantı tutanağına yazmışlardı. Diğer taraftan katil, hastanede görevi olmamasına rağmen yıllarca sanki mesaiye gelir gibi hastaneye gelmiş, gerek hastaları gerekse hastane çalışanlarını huzursuz etmiş, tehdit etmiş, hastane bahçesinde elinde orakla gezmiş, santral memurunu burnunu kıracak biçimde darp etmiş. Hatta katil, hastane imamına ben bu hastaneden büyük birini götüreceğim demiştir. Tetiği çeken katil, bir doktorun canına kast etmiş, hastane idaresi de ağır ihmaliyle cinayete seyirci kalmıştır."

NE OLMUŞTU?

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun, 29 Mayıs 2015 tarihinde, İsmail Koyun isimli saldırgan tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Saldırıda vücuduna beş kurşun isabet eden Doktor Kamil Furtun'un ölümü sonrası görev yaptığı hastanenin ismi Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi olarak değiştirildi. Olay sonrası saldırgan İsmail Koyun, ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, hastane yönetimi için de ihmal davası açılmıştı.