Fuhuş yapılan masaj salonunda bir polise tutuklama

Van'da fuhuş yapıldığı gerekçesiyle basılan masaj salonunu işlettiği ileri sürülen ve cinsel saldırıyla suçlanan polislerden biri tutuklandı, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’da fuhuş yaptırılan masaj salonunun ortağı olmakla suçlanan polislerden biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.  Van Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı.
Van’da 16 Ocak’ta Şerefiye Mahallesi’nde bulunan bir masaj salonunda çalışan kadınların cinsel saldırıya uğradığı ve zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adrese baskın düzenledi. Baskında ikisi polis 6 kişi gözaltına alındı. 

Valilik, gözaltına alınan polislerle ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"16 Ocak'ta ilimiz merkezli fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etme suçlarından yapılan operasyonda 2'si polis memuru olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltı süresinin dolması ile 19 Ocak'ta mevcutlu olarak adliyeye sevk edilen 2 polis memurundan biri tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Diğer şüpheli adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Her iki personel aynı gün görevden uzaklaştırılarak, haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma titizlikle devam etmekte olup dijital veri incelemeleri sonucunda elde edilen bilgi ve bulgular doğrultusunda soruşturma genişletilecektir." (MA)