Fuat Oktay: Kölelik, Millet İttifakı'nın uzmanlık alanıdır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'yi esaret altına almak istiyorlar. Ne yazık ki, bu 7'li maşa da bu işin gönüllü köleliğine soyunuyor. Kölelik onların uzmanlık alanıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Fuat Oktay, Sincan Belediyesi Fuar Alanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi"ni hayata geçireceklerini belirten Fuat Oktay, "Böylece hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviye altında olmamasını temin edeceğiz. Yani belirli bir seviyenin altındaysa gelir, belirlediğimiz seviyeye çıkaracak kadar destek vereceğiz. Aile Koruma Kalkanı Programı başlatıyoruz. Ev hanımlarımızın emekliliğine destek verecek, her ailede en az bir çalışan olmasını sağlayacağız. Ev hanımlarımızın yine primlerinin üçte birini devlet olarak, hükümet olarak biz ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'TÜM DERTLERİ TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNİN ÖNÜNE SET ÇEKMEK'

Gençlere eğitim, istihdam, evlilik ve çocuk bakımı gibi her alanda maddi katkılar vereceklerini vaat eden Oktay, "Cumhur İttifakı'nın Türkiye'yi mega yatırımlarla şahlandırırken, muhalefetin her işi çıkmaza sürüklediğini ve sürüncemede bırakmanın kavgasını verdiğini" savundu. 

"PKK ile FETÖ'nün arka bahçesinde kurdukları masada topluma fitne servis ediyorlar" diyen Fuat Oktay, "Bu 7'li kaybedenler kulübünden bir tanesinin bile Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi diye bir derdi yok. Tüm dertleri Türkiye'nin geriye gitmesi, kalkınması ve gelişmesinin önüne set çekilmesi. İplerini tutan ağababalarını hoşnut etmenin derdindeler" şeklinde konuştu.

Türkiye Uzay Ajansı'nı kurduklarını hatırlatan Oktay, "Biz Türkiye Uzay Ajansını kurarız, şimdi uzaya çıkmanın zamanı mı derler. Uzayı hayal edemezler. Onlar hep yabancı danışmanlarla çalışıyorlar ya... Çünkü Ankaralı genç kardeşime ve mühendisime güvenemiyorlar. Giderlerse hemen 13 organize sanayi bölgesinde ve savunma sanayi alanında Ankara merkezli şirketlerimizde gençlerin, mühendislerimizin neler yaptığını görürler. Uzaya da çıkacağız, daha ötesini de gerçekleştireceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar" dedi.

'AKŞENER SEÇMENİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i seçmeni kandırmakla suçlayan Oktay, "İşte görüyoruz Sayın Akşener, seçmeni hem de gözünün içine baka baka kandırmaya çalışıyor. Peki o kandırmaya çalışırken Kandil nasıl bir açıklama yapıyor? Hem de yeni yaptılar bu açıklamayı, 'İYİ Parti ile yan yana duruyoruz' diyor. 'Ama' diyor 'İktidar tarafı öyle bastırıyor ki açıkça söylemiyoruz bunu' diyor. Siz deve kuşu gibi kafanızı kuma gömmüş olabilirsiniz ama milletimiz gerçekleri görüyor. Siz gözü kapalı masaya her geleni, her yol mübah deyip kabullenmiş olabilirsiniz ama terör odaklarından yapılan açıklamalar her şeyi açıklıyor. Ey 7'li maşa, körebe siyaseti tükenmiştir. Bu bayat numaralara Ankaralı kanar mı?" diye konuştu.

 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın uzmanlık alanının dik durmak, Millet İttifakı'nın uzmanlık alanının ise kölelik olduğunu" öne süren Oktay, "Türkiye'yi açık açık zincire vurmak, esaret altına almak istiyorlar. Ne yazık ki, bu 7'li maşa da bu işin gönüllü köleliğine soyunuyor. Kölelik onların uzmanlık alanıdır. Tayyip Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın uzmanlık alanı ise nedir, dimdik durmaktır, meydan okumaktır. Cumhuriyetin ilk asrında yedi düvele had bildiren bu millet, Türkiye Yüzyılı'nda 7'li koalisyona da had bildirecektir" dedi.