Fransız Komünist Partisi'nden 'Rus milyarderlerin villalarına el koyun' çağrısı

Fransız Komünist Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Fabien Roussel, Rus zenginlerin Côte d'Azur' bölgesindeki villalarına el konulması ve Ukraynalı mültecilerin buralara yerleştirilmesi için çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa 12 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken ülkedeki adaylardan ise Ukrayna krizine ilişkin farklı açıklama ve öneriler yapılıyor.

Fransız Komünist Partisi'nin (PCF) cumhurbaşkanı adayı Fabien Roussel, Fransa'da Rus zenginlerinin villalarına el konulması için çağrı yaptı. Rus milyarderlerin ülkenin güneyinde yer alan Fransız Rivierası'ndaki (Côte d'Azur') lüks villalarına Ukraynalı mültecilerin yerleştirilmesini isteyen Roussel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Putin'e yakın Rus oligarkları, Côte d'Azur'da çok sayıda lüks villalara sahip. Devletin bunlara el koymasını ve Ukraynalı mültecilerin buralara yerleştirilmesini öneriyorum" dedi.

SOSYALİST PARTİ'NİN ADAYI: UKRAYNA'YI AB'YE ALIN

Fransa'da seçim çalışması yürüten Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da Bordeaux'da düzenlediği seçim mitinginde sahneye Ukraynalı bir kadınla çıktı. Sosyalist Parti'nin adayı Hidalgo, Ukrayna bayrağı renkleriyle donatılan sahnede yaptığı konuşmada, Rusya'ya karşı daha sert yaptırımlar çağrısında bulundu ve Avrupa Birliği'nden (AB) de Ukrayna'nın üyeli için hızlı bir süreç başlatmasını istedi. 

Boyun Eğmeyen Fransa hareketinin sol adayı Jean-Luc Mélenchon ise Fransa'nın Rusya ile ABD-Atlantik ittifakı arasındaki mücadeleden uzak durması gerektiğini savunuyor. Fransa hükümetinin Ukrayna'ya askeri teçhizat gönderme kararına tepki gösteren Melenchon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "savaşan taraflar arasında ateşkesi zorlaması" çağrısı yaptı. 

AŞIRI SAĞCILAR UKRAYNA KRİZİNDE HEMFİKİR

Aşırı sağcı adaylar Le Pen ve Eric Zemmour ise Ukrayna krizine ilişkin benzer açıklamalar yapıyor, her iki aday da Fransa'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarının "Fransa halkına zarar vermemesi" gerektiğini savunuyor. Seçimlerin muhafakazakar adayı Valérie Pécresse ise
"Geçmişte Putin'i savunanların artık Fransa'yı yönetme ehlini yitirdiğini" söyledi.

Öte yandan, ülkede cumhurbaşkanlığına adaylık başvurusu için son tarih 4 Mart. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da bu tarihte adaylığını açıklaması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)