Fransız bakanın 'erotik' kitabı tartışma yarattı

Fransa'da emeklilik düzenlemesine karşı protestolar devam ederken, Maliye ve Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire'in yeni kitabında yer alan 'seks sahnesi' betimlemesi tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emeklilik düzenlemesine karşı protestoların devam ettiği Fransa’da, Maliye Bakanı’nın çıkardığı ‘erotik’ içerikli kitap tartışma yarattı. 54 yaşındaki Maliye ve Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire'in satışa çıkan yeni kitabında yer alan bir betimleme, eleştirileri beraberinde getirdi.

Piyanist Vladimir Horowitz'e konserlerinden birine katılmak için Küba'ya giden ve sonrasında hayatları alt üst olan Franz ve Oskar Wertheimer kardeşlerin hikayesinin anlatıldığı kitapta, bir seks sahnesinin detaylı betimlemesine yer verildi.

'KİTAP YAZMAYA VAKTİ OLMAMALI'

Boyun Eğmeyen Fransa partisinden François Ruffin, ülkede şiddetli protestolar yaşanırken Le Maire’in ‘kitap yazmaya ayıracak bir dakikası bile olmaması gerektiğini’ söyledi.

Eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Fransız bakan ise “Bazıları müzelere, sinemaya, konserlere gider. Ben yazıyorum” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)