Fransa'nın güneyinde orman yangını 14 gün sonra kontrol altına alındı

Fransa'nın güneybatısındaki orman yangınlarının iki hafta sonra kontrol altına alındığı, bazı bölgelerde ise yangınların devam ettiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın güneybatısındaki Gironde bölgesinde 12 Temmuz'da başlayan Landiras yangınının 14. gününde kontrol altına alındığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Fransa basınından aktardığına göre, aynı bölgede 12 gün sonra kontrol altına alınan La Teste-De-Buch yangınından sonra Landiras'taki yangının da ilerleyişi durduruldu. Bölge valiliği, tahliye edilen on binlerce kişinin evlerine geri dönebileceğini açıkladı. Diğer yandan yangınların halen tam olarak kontrol altına alınmadığı ifade edildi.

Landiras'ta ise 13 bin 800, La Teste-De-Buch'te 7 bin olmak üzere toplamda 20 bin 800 hektarlık yeşil alan zarar gördü. Yangınlar nedeniyle duman ve yanık kokusunun Paris'e kadar ulaştığı, alevlerden etkilenen bölgenin ise Paris'in iki kat büyüklüğünde olduğu aktarıldı.

Öte yandan, Quimper Savcısı Carine Halley, 18 Temmuz'da Finistere ve Brennilis bölgelerinde başlayan yangınların kundaklama nedeniyle çıktığını açıkladı.

PORTEKİZ'DE ORMAN YANGINLARI TEHLİKESİ

Avrupa'nın güneyinde orman yangınlarıyla boğuşan Portekiz'de ise birçok bölgede halen yangın riskinin yüksek olduğu belirtildi. Portekiz basınındaki haberlere göre, Portekiz Deniz ve Atmosfer Enstitüsü'nden (IPMA) yapılan açıklamada, Braganca, Vila Real, Coimbra, Viseu, Santarem, Castelo Branco, Portalegre ve Faro dahil birçok belediyede yangın riskinin hala yüksek seyrettiği belirtildi.

Hükümetin ise hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bazı noktalarda yeniden "alarm durumu" ilan edebileceği kaydedildi. Ülkede, 2 haftaya yakın süredir devam eden yangınlar sonrası alarm seviyesine geçilmiş, hava sıcaklıklarının düşmesi ve yangınların kontrol altına alınmasıyla bu durum 21 Temmuz'da kaldırılmıştı. (DIŞ HABERLER)