Fransa'daki protestolarda 1 kişi öldü, savcılık soruşturma başlattı

Marsilya Savcılığı, 'ölümcül bir cismin isabet etmesiyle bir kişinin hayatını kaybetmesi' nedeniyle adli soruşturma başlattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 17 yaşındaki Nahel M.'nin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolarda hafta sonu bir kişinin hayatını kaybettiği, 27 yaşındaki kişinin göğsüne plastik mermi isabet etmesi sonucu öldüğü ihtimali üzerinde durulduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın yerel gazete La Marseillaise'dan aktardığına göre, ülkenin güney kenti Marsilya'da 1 Temmuz'u 2 Temmuz'a bağlayan gece protestolar sırasında, 27 yaşındaki bir kişi göğsüne plastik merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Marsilya Savcılığı, olaya ilişkin dün bir açıklama yaparak, 'ölümcül bir cismin isabet etmesiyle bir kişinin hayatını kaybetmesi' nedeniyle adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Savcılığın açıklamasına göre, göğsüne plastik mermi isabet etmesi sonucu ölen 27 yaşındaki kişinin bulunduğu olay mahalli henüz tam olarak tespit edilmedi. O gece bölgede eylemler yaşanmış olsa da ölen kişinin eylemlere katılıp katılmadığı netlik kazanmadı.

Ne olmuştu?

Fransa polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki Cezayirli sürücü Nahel M.'yi öldürmüştü. Nahel'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak protesto gösterileri düzenlemişti. Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolara binlerce kişi katılmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. (DIŞ HABERLER)