Fransa'da polisin çarptığı gencin ölümü sonrası eylemler: 3 kişi gözaltında

Fransa'da polis aracının çarptığı gencin ölümü üzerine eylemler ve şiddet olayları yaşandı. Polis, üç kişiyi gözaltına aldı. Aracı kullanan polis memuru hakkında soruşturma açıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Tours kenti yakınlarında 23 Aralık Cumartesi günü polis aracının çarptığı gencin hayatını kaybetmesi sonrası eylemler ve şiddet olayları yaşandı. Polis, şiddet olaylarıyla bağlantılı olarak üç kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, 23 Aralık'ta Tours kentine 4 kilometre uzaklıktaki Saint-Pierre-des-Corps'ta devriye gezen polis aracı 19 yaşındaki gence çarptı, kazanın ardından genç hayatını kaybetti. Polis aracının çarpması sonucu ölen gencin ardından bölgede eylemler yapıldı ve şiddet olayları yaşandı. Hayatını kaybeden gencin yaşadığı Tours kentinin Sanitas Mahallesi'nde başlayan olaylarda çöp kovaları yakıldı ve 17 araç ateşe verildi.

POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Suçla Mücadele Tugayı (BAC) polisleri 'şiddet eylemlerinde bulunan' üç kişiyi gözaltına aldı. Tours Cumhuriyet Savcısı Catherine Sorita-Minard, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, Saint-Pierre-des-Corps'ta devriye gezen polis aracının bir kişiye çarptığı, 'ilk bulguların ve görgü tanıklarının ifadelerinin' kişinin polis aracının önüne atladığı yönünde olduğu belirtildi.

Kazanın ardından olay yerine gelen gencin babasının, oğlunun depresyonda olduğunu, olay günü iç çamaşırlarıyla evin penceresinden çıkarak evi terk ettiğini söylediği aktarıldı. Tours Savcılığı, sürücü polis hakkında, taksirle öldürme suçundan soruşturma açıldığını bildirdi.

'YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞIRKEN POLİS ARACI ÇARPTI'

Polis yetkilisi Arnaud Reglain, BFMTV'ye yaptığı açıklamada, mesai arkadaşlarının Saint-Pierre-des-Corps'ta 'iç çamaşırı ile gezinen ve tuhaf sözler sarf eden' kişiye ilişkin ihbar üzerine bölgeye gittiğini söyledi. Reglain, 'evden kaçan bu kişinin bir bankta saklandığı, polis aracının devriye gezdiğini fark ettiği anda saklandığı yerden çıkıp duran bir otobüsün arkasından yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada' polis aracının kendisine çarptığını belirtti. (DIŞ HABERLER)