Fransa'da faşist parti lideri Zemmour'a yumurta atıldı

Fransa'nın Korsika Adası'nda Yeniden Fetih Partisi lideri Eric Zemmour'a bir eylemci tarafından yumurta fırlatıldı. Partisi, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da faşist Reconquete (Yeniden Fetih) Partisi Başkanı Eric Zemmour'a Korsika Adası'nda yumurta atıldı. Zemmour'un Korsika'nın Ajaccio kentindeki bir pazarı ziyaretinde, yaklaşık 15 kişilik bir grup, siyasetçinin adaya gelmesine tepki gösterdi.

AA'nın yerel gazete Corse-Matin'den aktardığına göre, kendisine yönelik "Faşistler dışarı", "Defol" ve "Korsika sana ait değil" sloganları atan eylemcilere, Zemmour da hakaret etti. Siyasetçi, ayrıca kendisine yumurta atan kadına vurdu. Zemmour, olayın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunlar beni korkutacaklarını zanneden aptallar. Ancak ben Korsikalılar gibiyim, beni korkutamazlar" ifadelerini kullandı. Reconquete Partisi ise adada yaşananlara ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

2022'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yarışan adaylardan olan Zemmour, Müslüman ve göç karşıtı görüşleriyle biliniyor. Daha önce yaptığı açıklamalarda, kendisi gibi faşist bir siyasetçi olan Marine Le Pen'i 'milliyetçilikten ödün vermekle' suçlamış, İslam'la demokrasinin 'bağdaşmadığını', Müslümanların 'aşırı çoğaldığını' ve böyle giderse 2060'lı yıllara doğru Fransa'da çoğunluğu oluşturacaklarını savunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)