Fransa'da enerji krizi: Mağazalara 'klima ve neon ışıklar' talimatı

Fransa'da enerji tasarrufu için mağazalara klimalar açıkken "kapıları kapalı tutma" talimatı vereceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Ekolojik Geçiş Bakanı Agnes Pannier-Runacher, enerji krizi nedeniyle tasarruf için mağaza ve dükkanlara klimalar açıkken kapıları kapatmaları ve neon ışıklandırmayı sınırlamaları talimatının verileceğini duyurdu. 

Journal du Dimanche gazetesine konuşan bakan, bazı bölgelerde halihazırda yürürlükte olan bu kuralların Fransa genelinde uygulanacağını söyledi. Pannier-Runacher, önümüzdeki günlerde enerji israfıyla ilgili iki kararname çıkaracağını söyledi. Buna göre, klima konusunda uygulanan talimatı ihlal edenler, 750 euro para cezasına çarptırılacak. 

Bakan, neon ışık kullanım yasağının, kentin büyüklüğü göz önünde bulundurmaksızın saat 01.00 ile 06.00 arasında uygulanacağı bilgisini de verdi.

SU KULLANIMINA KISITLAMA

Öte yandan, ülkedeki aşırı sıcak hava dalgası ve kuraklık nedeniyle su kullanımına da kısıtlamaların getirilmesi gündemde. BFMTV televizyonunun haberine göre, Fransa’da aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeniyle ülkenin kıta kesiminin 96 departmanından 88’inde su kullanımına kısıtlamalar getirildi.

Ülkenin batısındaki Pei de la-Luar ve Poito-Garant bölgelerinde su eksikliğinin en ciddi şekilde hissedildiğine dikkat çekilen haberde, su eksikliğinin nedeninin son birkaç haftadır devam eden anormal derecede kuru ve sıcak havalar, ayrıca kış mevsiminde az sayıdaki yağışlar olduğu ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler fransa enerji krizi