Fransa'da Charlie Hebdo'ya para cezası

Fransa'daki Valence mahkemesi, haftalık hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun bir okul ile Müslüman Kardeşler arasında bağlantı kuran makalesi sebebiyle para cezası ve tazminat ödemesine hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da bir mahkeme, Charlie Hebdo haftalık hiciv dergisine, bir okulla Müslüman Kardeşler arasında bağlantı kurduğu bir makalesi sebebiyle para cezası verdi. 

Anadolu Ajansı'nın Fransa basınından aktardığına göre, Valence mahkemesi, kentte bir Müslüman okulu yöneten Değerler ve Başarı Derneği'ni (Valeurs et Reussite), Charlie Hebdo'yla karşı karşıya getiren davanın kararını 21 Aralık Perşembe günü açıkladı. Mahkeme, Charlie Hebdo'yu okula 'iftira attığı' gerekçesiyle suçlu buldu ve derginin yayın yönetmeni ve bir gazetecisini ayrı ayrı 3'er bin euro para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Charlie Hebdo'nun manevi tazminat nedeniyle derneğe 3 bin euro ödemesine de hükmetti.

CHARLIE HEBDO, KARARA İTİRAZ EDECEK

Fransa'nın Le Figaro gazetesinin aktardığına göre, kararın ardından AFP haber ajansına açıklamada bulunan Charlie Hebdo'nun avukatı Richard Malka, 'hayal kırıklığı yaratan karardan' üzüntü duyduklarını ve karara itiraz edeceklerini bildirdi.

Değerler ve Başarı Derneği Başkanı Mourad Jabri ise kararın ardından "Adalet, derneğimiz ve Müslüman Kardeşler arasında bir bağ olmadığını gösterdi" ifadesini kullandı. Jabri, konuya ilişkin açıklamasında, 'çok uzun bir mücadelenin ardından verilen bu karardan' mutlu olduklarını, derneğin daha öncesinde 'adaletsizlik' ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Le Figaro, derginin ertelenmiş para cezasına çarptırıldığını aktardı.

Dernek, Charlie Hebdo'nun Temmuz 2022'de yayımladığı makalede, okulları ve Müslüman Kardeşler arasında bağ kurarak iftira attığı gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Tarafları karşı karşıya getiren davanın oturumu yerel mahkeme nezdinde 5 Aralık'ta görülmüştü. (DIŞ HABERLER)