Fransa'da 2 bin 500 kişilik kaçak parti durdurulamadı

Fransa'nın Bretonya bölgesinde 31 Aralık'ta başlayan ve en az 2 bin 500 kişinin katıldığı kaçak parti durdurulamadı. Polis yetkililerinin partiyi durdurmaya çalıştığı ancak Lieuron kasabasındaki bir sanayi bölgesinde düzenlenen partinin hala devam ettiği belirtildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında sağlık tedbirlerinin sıkılaştırıldığı ve yeni yıl kutlamalarının yasaklandığı Fransa'da, 2 bin 500'den fazla kişi kaçak bir partiye katıldı. Polislerin, Bretonya bölgesinde bir depoda düzenlenen partiyi durdurmaya çalıştığı ancak partinin hala devam ettiği kaydedildi.

Perşembe akşamı başlayan partide İngiltere ve İspanya'dan gelen katılımcıların da bulunduğu ve yüzlerce kişinin Lieuron kasabasındaki bir sanayi bölgesinde bir araya geldiği belirtildi. Polis yetkililerinden yapılan açıklamada, partiyi durdurmaya çalıştıkları ancak tepkiyle karşılaştıkları, katılımcıların yetkililere taş ve şişe attığı ifade edildi. En az üç polisin yaralandığı aktarıldı.

ARAÇ ÇIKIŞLARI KAPATILDI

Cuma günü geç saatlerde, Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin bir acil durum toplantısı düzenledi. Toplantının ardından, bölgede tüm araç çıkışlarının kapatıldığı duyuruldu. (DIŞ HABERLER)