Rakibe hediye gecesi

Oyuncuların, gerek gördükleri kartlarla gerekse müdahale etmeye çalışırken kendi kalesinde gol olarak gördükleri toplarla bilinçsizce rakibine hediye etmeye çalıştıkları maçta iki taraf da istediğine ulaşamamış oldu.

Google Haberlere Abone ol

Cevdet Coşkun

Vodafone Arena'da dört günde ikinci Fenerbahçe derbisi... Şenol Hoca, beklendiği gibi maça rotasyonla çıktı. Pazar günkü maça ilk on birde çıkan Adriano, Atiba, Babel, Quaresma ve Wagner Love kenarda başladılar dün akşam. Hafta sonu cezalı olan Pepe ve Talisca ise ilk on birde. Sol bekte Tosic, sol kanatta Caner, sağ kanatta ise Lens vardı. Tolgay hafta sonu mecburen oynadığı 10 numara pozisyonundan gerçek yerine geri dönmüştü.

Rakipte ise yedi oyuncu rotasyona tabi tutulmuştu.

Maçın ilk on dakikası pazar gününün kopyası gibiydi. Fenerbahçe, orta alanda rakibe oyun kurma fırsatı vermemek üzerine kurduğu planı Beşiktaş Medel, Tolgay ikilisiyle topu geniş alana yayarak bozmaya çalıştı. Bu sürede biri Caner, diğeri Talisca ile olmak üzere iki de pozisyon buldu ancak her ikisi de kaleci Volkan'da kaldı.

İSPANYOL DÜELLOSU

14'üncü dakikada Talisca'nın soldan ortasında defansı oyundan düşüren Negredo topu üst ağlarla buluşturdu.

Beşiktaş daha golün sevincini yaşayamadan 17'de durum eşitlendi. Mehmet Topal'ın gönderdiği topa Soldado'nun vuruşu gol oldu.

Bu eşitlik sayısının ardından Beşiktaş tekrar oyuna hakim olmaya başladı.

36'ncı dakikada direkten dönen Caner'in şutunda Negredo ıskaladı. 42'de bu defa Talisca'nın şutu kaleciden döndü, Lens tamamladı ancak Josef'e çarpıp auta çıktı.

44'üncü dakikada beş dakika öncesinden sarı kartı olan Alper Potuk, kırmızı karta davetiye çıkarır gibi topsuz alanda Tolgay'ı indirince oyun dışında kaldı.

45'de, defalarca şans bulmasına rağmen Beşiktaş'a uyum sorununu hiç çözemeyecekmiş gibi görünen Lens ceza alanına kadar taşıdığı topu ne boşta olan iki arkadaşından birine aktarmayı, ne de zamanında vurup kaleye göndermeyi beceremeyince takımını mutlak bir golden etti.

Hemen ardından, ilk yarının uzatma dakikalarında Şener Özbayraklı'nın ceza sahasına girerken vurduğu top normalde auta gidecekken Vida'ya çarpıp kaleye yöneldi ve Fenerbahçe 2-1 öne geçmiş oldu.

QUARESMA: GİRDİSİ ÇIKTISI YEDİ DAKİKA

Şenol Güneş ilk yarıda Lens nedeniyle başarılı olmayan topu kanatlara taşıma taktiğini daha etkili kılabilmek için Vida ile Lens'in yerine ikinci yarıya Babel ve Quaresma'yı alarak başladı. Böylece Tosic tekrar stopere geçerken Caner'de sol beke geri döndü.

Bu hamle, aynı zamanda orta sahadaki Josef, Chechoue, Mehmet Topal direnişini kırmaya yönelikti ve işe yaraması da muhtemeldi.

Ne var ki 52'inci dakikada Quaresma'nın kendisine dirsek atan Josef'e verdiği karşılık kırmızı kartla cezalandırılınca kadük kaldı.

Aynı pozisyonda Mehmet Ekici'nin kırmızı kartlık hareketini sarıyla geçiştiren hakem, atılması gereken diğer oyuncu Josef'in daha sonra Babel'e yaptığı penaltıyı da görmeyecekti.

Quaresma'nın atılması Güneş'i önceki maçta olduğu gibi 4-4-2'ye dönmeye mecbur etti ve yine o maçtaki gibi oyunun kontrolünü eline aldı ancak sağ kanat çalışmayınca skor üretmekte oldukça zorlandı.

76'ncı dakikada günün kırmızı karta davetiye çıkaran son ismi Volkan Demirel de oyun dışında kalınca Beşiktaş sayısal üstünlüğünü avantaja çevirme şansı yakaladı. Çok geçmeden o şansı buldu da. Caner'in ortasına Talisca ve Negredo dokunamayınca Hasan Ali Kaldırım onların yerine topu kendi ağlarına yolladı.

10 dakika uzatma verilen maçın geri kalan dakikalarında her iki takım da golden çok ayakta kalma mücadelesi verirken Beşiktaş özellikle Caner'in sürüklediği ataklarla etkili olmaya çalıştı ama dengeyi bozacak golü bulmayı başaramayınca maç 2-2 sona erdi.

Oyuncuların, gerek gördükleri kartlarla gerekse müdahale etmeye çalışırken kendi kalesinde gol olarak gördükleri toplarla bilinçsizce rakibine hediye etmeye çalıştıkları maçta iki taraf da istediğine ulaşamamış oldu.