Finlandiya Dışişleri Bakanı: Ankara'ya yarın heyetlerimiz gidecek

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, Davos'ta düzenlenen forumda yaptığı konuşmada Türkiye'nin NATO'yla ilgili muhalefetine çözüm bulmak için yarın Ankara'ya heyetler göndereceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasıyla ilgili endişelerimi göndermek için yarın Ankara'ya heyet göndereceklerini açıkladı.

Reuters'in haberine göre, İsviçre'nin Davos kabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEP) konuşan Haavisto, "Türkiye'nin NATO'yla ilgili muhalefetine ilişkin diyalog devam ediyor. Heyetlerimizi yarın Ankara'ya gönderiyoruz" dedi.

'DİĞER NATO ÜYELERİYLE SORUNLAR OLABİLİR'

Finlandiya Dışişleri Bakanı, açıklamasında Türkiye'nin "terör" konusunda kaygılarını anladıklarını belirterek "Bu sorunların çözülebileceğini düşünüyoruz. Finlandiya ve İsveç'le doğrudan değil diğer NATO üyeleriyle ilgili de bazı sorunlar olabilir" diye konuştu. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DUYURMUŞTU

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da bugün "İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara’nın başkanlığındaki İsveç ve Finlandiya heyetleri yarın Ankara'ya gelecek" açıklaması yapmıştı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet ile Stenström ve Salovaara başkanlığındaki heyetler, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler gerçekleştirecek" denilmişti.

ERDOĞAN 'GELMEYİN' DEMİŞTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanlarının Türkiye ziyaret planlarıyla ilgili "Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar yorulmasınlar" demişti. 

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ve İsveç'le Finlandiya liderleriyle hafta sonu telefon görüşmeleri yapmıştı. İki ülke liderlerinden görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Türkiye'yle iyi ilişkilerin korunması gerektiği mesajları verilmişti. (DIŞ HABERLER)