Finlandiya Başbakanı Marin: Asla uyuşturucu kullanmadım

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin bir partide arkadaşlarıyla dans ettiği anların gündem olmasının ardından uyuşturucu testine girdi. Marin, asla uyuşturucu kullanmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'nın 36 yaşındaki sosyal demokrat Başbakanı Sanna Marin'in bir partide bir grup arkadaşıyla birlikte eğlenirken dans ettiği anlar ülkede tartışma konusu olmaya devam ediyor. Marin muhalefet partilerinin çağrısına karşılık vererek uyuşturucu testi yaptırdı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada uyuşturucu testinin sonuçlarının bir hafta içinde belli olacağını belirten Marin, ergenlik yıllarında bile uyuşturucu kullanmadığını söyledi ve şüpheleri yok etmek için test yaptırdığını ifade etti.

 

Marin önceki gün yaptığı açıklamada, "Bu videolar kişisel ve özel bir alanda çekildi. Bunların kamuoyu tarafından bilinmesine içerliyorum. Arkadaşlarımla bir gece geçirdim. Biraz gürültülü bir parti yaptık. Dans ettim ve şarkı söyledim. Saklayacak veya gizleyecek bir şeyim yok. Şu ana kadar olduğu insan olmaya devam etme konusunda kararlıyım. Boş zamanımı arkadaşlarımla geçiriyorum. Bunun benim yaşımda birçok insan için geçerli olduğundan eminim" demişti.

Muhalefet partisi milletvekili Mikko Karna, Marin'in uyuşturucu testinden geçmesi gerektiğini söylemişti.

TEMASLIYKEN KULÜBE GİTMESİ GÜNDEM OLMUŞTU

Marin'in, 2021 yılının aralık ayında Covid-19 testi pozitif çıkan dışişleri bakanı ile temaslı olduğu halde gece kulübüne giderek eğlenmesi eleştirilere neden olmuştu. İlk olarak hiçbir Covid-19 tedbir kuralını ihlal etmediğini belirterek kendini savunan Marin, kamuoyundaki tepkilerin ardından özür dilemiş, aldığı talimatlar ışığında daha duyarlı davranması gerektiğini anladığını söyledi.

Sanna Marin, bu sene temmuz ayında, ülkenin güneybatısındaki Turku kentine ait Ruissalo adasındaki Ruisrock Festivali'ne deri ceket, kot şort ve botlarla gelmesi de sosyal medyada gündem olmuştu.

SANNA MARİN'İN KARİYERİ

Sanna Marin 2012 yılında 27 yaşındayken memleketi Tampere kentinde Belediye Meclis Başkanlığı'na seçildi. 2015 yılında milletvekili seçildi. 2019 yılında partinin lideri ve Başbakan Rinne'nin sağlık sorunları nedeniyle görevlerinden geçici olarak ayrılmasının ardında partinin seçim kampanyasını da Marin yürüttü. Partinin 2019'un nisan ayındaki seçimlerden galip çıkmasının ardından haziran ayında kurulan hükümette Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı görevine getirildi. Marin, Başbakan Antti Rinne'nin hem başbakanlık hem de Sosyal Demokrat Parti liderliğinden istifa etmesinin ardından 2019 yılının aralık ayında parti lideri ve başbakan oldu.