Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve arkadaşları beraat etti

CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, 3 yıl hapis istemiyle açılan davada beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'nin Fındıklı ilçesinde üç yıl önce düzenlenen festivalde çıkan olaylarla ilgili, “Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma” suçlamasıyla üç yıl hapis istemiyle yargılanan CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve arkadaşları hakkında açılan davanın karar duruşması Pazar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı duruşmada Çervatoğlu ve arkadaşları yöneltilen suçlamalardan beraat etti.

‘ADIMIZ DA SOYADIMIZ DA FINDIKLI’

“Hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde adliye binasından çıkışının ardından konuşan Çervatoğlu, “Sizin evladınız olmaktan, abiniz olmaktan, çocuğunuz olmaktan her zaman onur duydum. Sizin fikrinizi sizin ihtiyaçlarınızı sizin yaratmak istediğiniz bu güzel ortamı yere düşürmeyeceğiz. Ekibimizle birlikte beraat etmemiz beni ayrıca mutlu etmiştir. Bizde ben yok. Adımız da soyadımız da Fındıklı bizim. Siz varsanız biz varız. Biz motorları maviliklere sürmek için, o mavilikten asla vaz geçmeyeceğiz. Fındıklı’da Meci var ve o Meci’yi ülkeye yayacağız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)