Fincancı eyleminde polis gazetecinin boğazını sıktı, telefonuna el koydu

TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyenlere izin vermeyen polisler, gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Bir polis gazeteci Eylem Nazlıer'in boğazını sıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasını protesto için, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yapılmak istenen iki eyleme polisler tarafından izin verilmedi. Polisler gazetecilerin görüntü almasını engellerken, Evrensel Gazetesi Muhabiri Eylem Nazıler boğazı sıkılarak darp edildi.

Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasına tepki göstermek için Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla Süreyya Operası önünde bir araya gelmek isteyen çok sayıda kadın polisler tarafından engellendi.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, eylem yasaklandığı gerekçesiyle çok sayıda kadın darp edilerek gözaltına alındı. Kadınlar, "Şebnem hoca onurumuzdur", "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kadın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Polis görüntü almak isteyen gazetecileri de darp etti.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri Kadıköy'de yapmak istediği eylem de polisler tarafından Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasak kararı gerekçe gösterilerek engelledi.

Polis yetkilileriyle yapılan müzakereler sonuç vermedi ve polis eylemcilere müdahale etti. Eylemciler "Şebnem Hoca onurumuzdur" ve "Şebnem Hoca yalnız değildir" sloganları attı.

POLİS, GAZETECİ NAZILER'İN BOĞAZINI SIKIP TELEFONUNA EL KOYDU

Polis müdahalesi sırasında bir kadın polis, görüntü almak isteyen Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer’in boğazını sıkarak darp etti ve elindeki telefonu aldı. Nazlıer’in telefonu daha sonra geri verildi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaşadıklarını anlatan Nazlıer, "Polise gazeteci olduğumu söylememe rağmen boğazımı sıkarak gözaltına almaya çalıştı. Elimde basın kartım vardı buna rağmen polisin işkencesine maruz kaldım. Telefonumu ve basın kartımı elimden aldı amirine de 'bu gazeteci görüntü çekiyor' gibi bir ifade kullandı" dedi.