Finansal İstikrar Komitesi: Makro finansal riskler önemli ölçüde azaldı

Finansal İstikrar Komitesi toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "Cari açıktaki düşüşün ve beklentilerdeki iyileşmenin makro finansal riskleri önemli ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında, bugün toplandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda Türkiye ve küresel ekonomik görünüm ele alınmış; ülkemiz bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasalarındaki güncel gelişmeler değerlendirilerek, sektörel düzeyde atılması gereken adımlar istişare edilmiştir" denildi. 

Fiyat istikrarına yönelik uygulamalarının etkilerinin değerlendirildiği aktarılan açıklamada, "Büyümede başlayan yeniden dengelenme sürecinin, cari açıktaki düşüşün ve beklentilerdeki iyileşmenin makro finansal riskleri önemli ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir. Uluslararası rezervlerimizdeki güçlü artışın ve risk primimizdeki iyileşmenin finansal istikrarı pekiştirdiği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kredi piyasasının da ele alındığı belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

"Mevduat ve kredi piyasalarına ilişkin genel görünüm değerlendirilmiş olup, önümüzdeki döneme ilişkin politika çerçevesi müzakere edilmiştir. Komite, sürdürülebilir yüksek büyümenin önemli unsurlarından olan finansal istikrarın korunması amacıyla bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürecektir." (HABER MERKEZİ)