Filipinler'de 6,7 büyüklüğünde deprem: 1 ölü

Filipinler'in Mindanao bölgesi açıklarında yaşanan 6,7 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami tehlikesi olmadığı açıklandı. Depremi yaşayanlar, duvarların çatladığını, eşyaların düştüğünü anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya ülkesi Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesinde 6,7 büyüklüğünde deprem oldu. Alman Jeobilimler Araştırma Merkezi'nin (GFZ) paylaştığı bilgilere göre, Mindanao bölgesi açıklarındaki deprem 60 kilometre derinlikte yaşandı. GFZ'den yapılan ilk açıklamada, depremin büyüklüğünün 6,9 olduğu ifade edilmişti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından tsunami beklenmediğini bildirdi. İlk belirlemelere göre, depremde bir kişi öldü, en az 18 kişi hayatını kaybetti. Filipinler sismoloji kurumu, depremin saniyelerce sürdüğünü söyledi ve halktan artçılara ve hasara karşı dikkatli olmalarını istedi.

'DUVARLAR ÇATLADI, BİLGİSAYARLAR YERE DÜŞTÜ'

Güney Cotabato'daki General Santos kentinde radyo sunucusu olan Leny Aranego, kendisinin de yakalandığı depremle ilgili yaptığı açıklamada, depremin güçlü olduğunu, duvarlara zarar verdiğini ve bazı bilgisayarların masalardan yere düştüğünü anlattı. Aranego, "Duvarların nasıl çatladığını ve bilgisayarların nasıl düştüğünü gördük" dedi.

General Santos kentindeki havalimanındaki yolcular da depremin ardından piste tahliye edildi. Deprem olduğu sırada, havalimanından başkent Manila'ya gitmek üzere olan bir uçak yolcu almaya başlamaya hazırlanıyordu. 

Filipinler, sismik aktiviteye açık bir bölge olan Pasifik Okyanusu'nu çevreleyen yanardağlardan oluşan 'Ateş Çemberi'nin içinde yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Filipinler deprem