Fikri Sağlar'dan 'İnce' açıklaması: Sayın Kılıçdaroğlu'na geç kalındığını söyledim

Muharrem İnce'yle görüşmesini anlatan Fikri Sağlar, "Kılıçdaroğlu'na ben de geç kalındığını söyledim. Geç kalınmakla ilgili bir kırgınlık olduğunu söyledim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP milletvekili Fikri Sağlar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle görüşmesi hakkında konuştu.

"Teklif edilenleri açıklama yapma yetkisi ben de değil, sayın genel başkanlarda" diyen Fikri Sağlar, "Muharrem İnce, bana 'Süre geçti, artık bazı şeyleri yapmamız mümkün değil' dedi" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İnce arasındaki görüşmenin tarihini bilmediğini belirten Sağlar, "Engin Altay'ın gittiğini Kılıçdaroğlu söylemişti. Ama ne zaman gittiğini bilmiyordum, bugün öğrendim" dedi.

İnce'yle adaylık için gerekli olan 100 bin imzayı topladıktan sonra görüştüğünü aktaran Sağlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geç kaldıklarını söylediğini dile getirdi.

Sağlar, "Ben de geç kalındığını söyledim. Geç kalınmakla ilgili bir kırgınlık olduğunu söyledim. Bana sessiz kaldı. Benim görüşmem de bir pazarlık olmadı" diye konuştu.

Fikri Sağlar'ın Mehmet Akif Ersoy'un sorularına yanıtları şu şekilde:

'BİR KONUDA ÇEKİNCESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ'

“Ben 3 Nisan günü, Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bilgisi ve onayıyla Muharrem İnce'ye gittim. 1 saate yakın konuşma oldu, Memleket Partisi Genel Merkezi'nde. Benden önce sayın İnce ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 29 ve 30 Mart günleri görüşmüş. Benim gittiğimde tabi Sayın İnce çok doğru söylüyor, her şey artık yerlerine oturmaya başlamıştı, cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasında yerleri, renkleri, resimleri de yer almıştı.

Sayın Kılıçdaroğlu, Engin Altay aracılığıyla yaptığı konuşmaların sonrasında bir teyit anlamında bana onay verdi ve ben de onları anlattım. Daha önce konuşmalar yapılmış, bu konuşmalar noktasında bir abi olarak, Muharrem İnce'yi çok seven, benimle dost olduğunu bildiğim bir kişi olarak, ilçe başkanlığından beri tanırım, ben de Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha önceki konuşmalarını teyit ettiğini, bir konuda çekincesi olduğunu, düzeltilmesi gerektiğini söyledim.”

'PAZARLIK YAPMADIK'

(“Ne konuşuldu, ne teklif edildi?” sorusu üzerine) “O teklif edilenleri açıklama yetkisi bende değil. Teklif edilenleri açıklama yetkisi sayın genel başkanlarda. Ben teklif alıp, götürüp, pazarlık yapan bir insan konumunda değilim. Muharrem de pazarlık yapmadı. Sayın İnce'nin söylediği doğru. Sayın Kılıçdaroğlu onu ziyaret ettiğinde daha önceki yapılan konuşmayla ilgili herhangi bir şey söylemediğini bana da aktardı. Sadece partinin nasıl kurulduğunu, Altılı Masa'nın nasıl oluştuğuyla ilgili ve trollerle ilgili olan, bir de deprem bölgesinde yapılanları aktardığını söyledi.”

'İNCE, 'ARTIK SÜRE GEÇTİ' YANITINI VERDİ'

“Bana şunu söyledi: 'Artık süre geçti, bazı şeyleri yapmamız şu anda mümkün değil' dedi. Bugün ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. O sorun da Türkiye anlayış anlamında işgal eden bir yapının 14 Mayıs'ta devam edecek mi, etmeyecek mi sorunu.”

'GÖRÜŞMELERDE BAZI YERLERDE ÇEKİNCELER OLDU'

(“Engin Altay mı daha önce Muharrem İnce'ye teklif götüren isim?” sorusu üzerine) Evet. İmza toplandıktan sonra 29-30 Mart'ta gidiyor. Bilmiyordum bugünkü tweetlerinde o tarihte gittiğini öğrendim. Engin Altay'ın gittiğini Sayın Kılıçdaroğlu bana söylemişti ama tarihleri bilmiyordum, bugün öğrendim. İki görüşme yaptık dedi.

O görüşmeler olumlu gidip, bazı yerlerde çekinceler olduğunu da Kemal Bey, o çekinceleri düzeltmek için, bir uzlaşı sağlayabilir miyiz anlayışıyla... Bugün önemli olan konu 14 Mayıs seçimi. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili çok önemli. Dolayısıyla bir çözüm önerisi ortaya koymaya çalışılıyorlar.”

'GEÇ KALINDIĞINI SÖYLEDİM, KILIÇDAROĞLU SESSİZ KALDI'

(“Neden bu kadar geç kalındı? Siz bunu Sayın Kılıçdaroğlu'yla görüşmenizde dile getirdiniz mi? Sayın İnce, 'İş işten geçtikten sonra bana gelindi, bir manası kalmadı' şeklinde açıklama yapıyor.”) Bu kırgınlığını, sitemini bana da yaptı. Doğru, haklı da.Onun cevabını ben veremem çünkü ben parti yönetiminde değilim. Ben geç kalındığını söyledim. Geç kalınmaktan kaynaklı bir kırgınlık olduğunu Sayın Kılıçdaroğlu'na aktardım. Bunun karşılığında bana sessiz kaldı. Anladığım kadarıyla o da geç kalınmasının farkında.”

'İNCE KIRGINLIKTAN ÖTE PARTİME EMEK VERENLER VAR DEDİ'

“Benden önceki görüşmelerle ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Bana Sayın Kılıçdaroğlu'nun verdiği görev uzlaşabiliyorsak, birçok şeyi de söyleyerek teyit ediyorum bunları. Bir konu eksik, o konuyu bu şekilde biz görüyoruz dedi. Bunlar daha önce konuşulması ve çözüm olması gereken konular. Muharrem içi dışı birdir. Şunu söyledi, 'Ben bu mahallenin CHP'nin bir evladıyım, orada çok görev yaptım. Önce görüşülmesi gereken bendim'. Öncelikle helalleşmeye kendi içinde başlamalıyız anlayışını sergiledi. O nedenle de kırgınlığını ortaya koydu. Kırgınlıktan daha öte 'Ben imza topladım' dedi. 'Partim var, emek verenler var, ayakta durmak için uğraşıyoruz ve 113 bin imza bana verildi, bunlara olan saygımı vicdanen yerine getirmek zorundayım' dedi. Benim görüşmem sırasında bir pazarlık olmadı.”

'HALA UMUTLUYUM'

“Sadece daha önce partinin önemli yetkililerinin yapmış oldukları görüşmelerin teyidi, eksik olan tarafların da tamamlanması konusundaki görüşü aktardım bir abi olarak. Bir arabulucu olmaktan öte abi olarak bu seçimin çok önemli olduğunu anlatmak üzere gittim. Hala da çok umutluyum. Biliyorsunuz siyasette 24 saat çok önemlidir, bu Süleyman Demirel'in lafı. '20 yıllık günahlarına ortak olmam' dediler, ayrıldılar bir bakmışsınız ki Cumhur İttifakı'nda olan siyasi partiler var. Ben inanıyorum ki, Türkiye'nin geleceği ile ilgili yol ayrımında Muharrem İnce de, Sayın Kılıçdaroğlu da gerekli adımları atacaktır.”

'TEKLİFİ AÇIKLAMAM BANA YAKIŞMAZ'

“Ben Sayın İnce'ye gerçekten bir teklif yapıldığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından dinledim. Altay'ın ne görüştüğünü bilmiyorum, Sayın Genel Başkanın aktardıklarını biliyorum. Onları da benim açıklamam dürüst olmaz, vicdani olmaz, iki genel başkan açıklamalı. Bir somut teklifler paketiydi. Ama bu pazarlık konusu olmayan paket. Genel başkanlar 'bana söyleme' dedikleri için söylemek bana yakışmaz.” (HABER MERKEZİ)