Sağlar: Kılıçdaroğlu’nun oluruyla İnce’yle görüştüm, uzlaşı çıkmadı

CHP’li Fikri Sağlar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ve oluruyla Muharrem İnce ile görüştüğünü, İnce’nin teklifi kabul etmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yle görüşüldüğünü İnce’nin ise teklifi kabul etmediğini söyledi. İnce ise Kılıçdaroğlu’ndan teklif gelmediğini belirterek açıklama yaptı.

Eski CHP PM Üyesi Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu’nun onayıyla İnce ile görüştüğünü belirterek sürece dair açıklama yaptı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği adına duyduğum sorumluk gereği, üstlendiğim bir görevi paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullanan Sağlar, 3 Nisan’da Memleket Partisi’nde İnce ile uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdiğini, İnce’nin ise adaylıktan çekilmesinin mümkün olmayacağını söylediğini belirtti. CHP’li Sağlar’ın konuya dair açıklaması şu şekilde oldu:

KILIÇDAROĞLU’NUN OLURUYLA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİM: Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir. Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan'da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim.

UZLAŞI ÇIKMADI: Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı'nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na uzlaşmacı tutumu ve Sn. Muharrem İnce’nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim.

'MUHARREM İNCE DAHA DAHA FAZLA İSTEMİŞ'

Daha sonra Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Sağlar, görüşmeyi anlattı. Kulislere bilgilerine göre Kılıçdaroğlu, Sağlar aracılığı ile İnce'ye 5 milletvekilliği teklif etti. Ancak Kılıçdaroğlu listelere alınacak Memleket Partili isimleri de kendisinin belirlemek istediğini söyledi. Muharrem İnce ise bu teklifi kabul etmedi ve geri çevirdi. Fikri Sağlar beş milletvekilliği ile ilgili soruya, Kılıçdaroğlu'nun "Bize isimlerini söyler dedi, biz de ona göre bir karar veririz" dediğini aktardı.

Sağlar "Muharrem İnce daha daha fazla istemiş. Ne kadar istediğini bilmiyorum. Bana sadece Kemal Bey'in söylediği buydu. Kemal Bey 'Ben o kadar veremem, masadakilerin de listede yer alması gerekiyor. Bunu tekrar görüşürlerse söylersin' dedi. Ben bir pazarlık için oraya gitmedim. Sadece birlikte yol yürünmesi ve Kemal Bey'in adaylığı konusunda büyük bir konsensus olduğu ve hepimizin arkasında durması gerektiğini söyledim bir ağabey olarak" dedi.

Fikri Sağlar, Muharrem İnce'yle daha önce de görüşüldüğünü belirterek "Benden önce bir görüşme daha olmuş, ama o görüşmenin çok da sağlıklı olmadığını düşünüyorlar herhalde ki, evet bir görüşme daha olmuş" diye konuştu.

Sağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muharrem İnce dedi ki, 'Ben parti kurdum. Bana gelip önce neden benimle görüşülmediğini anlamış değilim. Binlerce üyem oldu ve dört gün içerisinde 113 bin imza topladım. Ben onlara saygı göstermek zorundayım' dedi. Her siyasetçi yanlış yapar. Ben umutluyum hala. Son dakikada çok şeyler olabilir diye düşünüyorum. Muharrem İnce tabii çok iddialı. Milli Yol Partisi'ne gidip de bize gelmemiş olmasından dolayı sitem ediyorlar, kırgınlığın bir noktası da o" diye konuştu.

MEMLEKET PARTİSİ, CHP İLE ORTAK LİSTE İÇİN HAZIRLIK YAPMIŞ

Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ise görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olduğu belirtilen Rasim Bölücek'in İnce'nin yanına giderek nabız yoklaması yaptığı söyledi. İnce'ye birçok kez görüşüldüğünü aktaran Sevinç, Memleket Partisi'nin CHP ile iş birliği yapılması durumunda, hangi milletvekillerinin hangi sıralardan talep edileceği konusunda da bir çalışma yaptığını ve bunu bir CHP'liye verdiğini aktardı. (DUVAR)