Beşiktaş'ta Fikret Orman yönetimi mali ve idari yönden ibra edilmedi

Beşiktaş'ın bugün düzenlenen 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu'nda eski Başkan Fikret Orman'ın kulüpten ihracı için önerge verildi. Orman yönetimi mali ve idari yönden ibra edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş'ın pandemi sebebiyle gecikmeli olarak gerçekleştirilen 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu, Akatlar Spor Salonu’nda başladı. Genel kurula Başkan Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu tam kadro olarak katılırken, Kongre Divan Başkanlığı’na Engin Baltacı seçildi.

İHRAÇ ÖNERGESİ KABUL EDİLDİ

Toplantıda eski Başkan Fikret Orman'ın kulüpten ihraç edilmesi için kongreye önerge verildi. Orman'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi yönünde verilen önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Orman'ın, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevki için oylama yapılacak. Fikret Orman kongreye katılmadı.

Genel kurulda 01.01.2019-12.05.2019, 12.05.2019-20.10.2019 ve 10-20.10.2019-31.12.2019 tarihleri arasında görev alan yönetim kurulları da ayrı ayrı ibraya sunuldu. Fikret Orman ve yönetimi ibra edilmedi.

BAŞKAN ÇEBİ: 'PARALAR NEREDE' DİYE TARAFTARI BEN BAĞIRMADIM

Genel Kurulu'nda konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Pandemiden dolayı istediğimiz zamanda yapamadık. Mayıs ayında 3 kupayı kaldırdıktan sonra popülist olarak bir genel kurul yapabilirdim ama derdim o değildi" dedi.

Eski Başkan Fikret Orman ve yönetimine sert çıkışan Çebi, şöyle konuştu: "Bizden önceki yönetim ve başkanın, mayıs ayında 'Paralar nerede?' denirken aday olduğunu biliyorsunuz. Bunlar, 'Paralar nerede?' dendi diye ekim ayında gittiler. 2 ayda ne değişti gittiniz? Sürekli 'hodri meydan, altımızı oyuyorlar' diyorlar. Kim oyuyor kardeşim? 'Paralar nerede?' diye taraftarı ben bağırtmadım."

Seçim sürecinden önce yaşananları anlatan Çebi, "Eylül sonu UEFA'dan temiz kağıdı alıp, Avrupa kupalarına katılabilmek için borçlarınızı ödeyeceksiniz ve Avrupa mücadelenizi vereceksiniz. Onlar giderken, UEFA'ya dilekçe verdiler, "Eylül ödemelerini yapmayacağız, ekimde seçim var" En çok içerlediğim yer burası" sözlerini kullandı.

Çebi, bağımsız denetim raporuyla ilgili ise "Bu rapor, bizim boynumuzun borcuydu. İbra edilmek, edilmemek… Kol kırılır, yen içinde kalır diye bir şey yok. Bu kafayla gidersek, herkes ceketini alır çıkar. İnsanların buraya ibra edilmek için gelmesi lazım. Ben de o dönemde varmışım. Ben, o dönemde olmadığımı söylemedim ki. Belki benimle ilgili şeyler de var. Neyse cezası ödeyeceğim. Rapora bir kere müdahale etmedim.” şeklinde konuştu.

FİKRET ORMAN: ALÇAKÇA YAPILAN BİR ŞEY

Fikret Orman'ın kendisi hakkında verilen ve kabul edilen "Kesin ihraç talebi'" ve açıklanan raporlar da basın toplantısı düzenledi.

Raporu henüz görmediğini söyleyen Orman, "İbra olup olmamak önemli değildi bizim açımızdan. Bu raporla alakalı yargı yolu somut. Bugüne kadar dedikodular vardı. 2 senenin üzerine bu rapor ortaya çıktı, akşam 07.00'de. Bu raporun esasında daha evvel kulübe geldiğini ben biliyorum. O raporun içinden çıkarılan şeyler olduğunu biliyorum. 102 milyon Euro'luk meblağ var. Hangisi bizim dönemi ilgilendiriyor onu da bilmiyorum" dedi. 

Tazminat ödemelerinden bahsedildiğini belirten Orman, "Bizim dönemimizde Del Bosque, Ferrari, Abdullah Avcı gibi sözleşme feshimiz hiç olmadı. Alçakça yapılan bir şey bu! Yani kongreden evvel algı yaratılıp, 102 milyon Euro bir algıyla bir yere geldi. Beşiktaş'ın inanılmaz başarılarına hep beraber imza attık. Stat, tesisler, marka değerimizin yukarı çıkması... Birçok şey yaptık. Mutlulukları hep beraber yaşadığımız insanların kongrede bize sahip çıkmaması üzdü. Canları sağ olsun" diye konuştu.

Görevdeki Başkan Ahmet Nur Çebi'nin kendi döneminde yönetimde olduğunu hatırlatan Fikret Orman, şunları söyledi:

"Ahmet Nur Çebi, benim yönetimimde yıllarca icra kurulu başkanlığı yaptı. Biz önemli tüm kararları icra kurulunda aldık. İmza yetkileri de son karar için Ahmet Bey’deydi. Para işlerinin başındaydı. Araştırılan dönemin bir kısmı Yıldırım Demirören'in dönemini içeriyor. Bizim olduğumuz dönemde, ilginçtir, şu anda bu raporla alakalı işler yapan Ahmet Nur Çebi vardı. Çoğu kararlarımız, icra kararlarıydı ve finansmanı Beşiktaş'ta hep Ahmet Bey yönetirdi. Bugünden sonra hukuki süreç başlayacak. Göreceğiz hep beraber neler olacağını." (HABER MERKEZİ)