Fikirtepe'de 3 gecekonduda yangın: Bizi korkutarak binamıza çökmeye çalışıyorlar

'Kentsel dönüşüm'ün İstanbul'daki simgesi haline gelen Fikirtepe'de bu defa 3 gecekonduda yangın çıktı. Mahalleli, müteahhitlerin kendilerini korkutarak evlerine 'çökmeye çalıştığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'de önceki hafta bir rezidanstan alevlerin yükseldiği Fikirtepe mahallesinde bu kez boş haldeki 3 gecekonduda henüz 'bilinmeyen' nedenle yangın çıktı.

Alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bir saat süren çalışmanın ardından itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Dumandan etkilenen 81 yaşındaki Ayhan Özçelik hastaneye kaldırıldı. Yangının söndürülmesinin ardından cadde trafiğe açıldı.

'KORKUTMAK, YILDIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR'

Polis ve itfaiye ekipleri yangınla ilgili inceleme başlatırken, yanan gecekonduların yakınında yaşayan Erdal Yılmaz, çarpıcı bir iddiada bulundu. "Alevler bir anda parladı. 10-12 tane molotof kokteyli gibi bir şeyler arka arkaya patladı ve yangın bir anda bütün binayı sardı" diyen Yılmaz, 'kentsel dönüşüm' diyerek mahalleye gelen bazı müteahhitlerin evlerini vermek istemeyen Fikirtepelileri korkutmaya çalıştığını söyledi.

İki müteahhidin aynı bölgedeki bir parselde üç binayı boşalttığını ifade eden Erdal Yılmaz şöyle devam etti: "Bizim binamızın yerine çökmeye çalışıyorlar. Resmi yoldan da bir şey yapamıyorlar. Onun için de bizi korkutmak, yıldırmak, binayı tahliye ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Olayın gerçeği, işin ana fikri bu. Arka tarafı boşalttılar. Onların da hepsini perişan etti müteahhit." (HABER MERKEZİ)