Ferit Şenyaşar kimdir?

Babası ve kardeşi, 2018'de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından katledilen Ferit Şenyaşar, Urfa'dan milletvekili seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşil Sol Parti'nin Urfa 4. Sıra Adayı Ferit Şenyaşar, 14 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerde milletvekili seçildi.

2018’deki seçim sürecinde AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından babası ve kardeşi katledilen ve yargı süreci boyunca adliye önünde annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, kesin olmayan sonuçlara göre Meclis’e girdi.

2018’de genel seçimlerinden 10 gün önce AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında silahlı kavga çıkmış; yaralanan Şenyaşar ailesi fertlerinin kaldırıldığı hastanede de devam eden saldırılar sonucunda Yıldız’ın kardeşi Mehmet Yıldız, esnaf  Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar  yaşamını yitirmişti.

Kardeşi ve babası katledilen Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar ile birlikte iki yılı aşkın süredir, Urfa Adliyesi önünde, saldırganların cezalandırılması için tuttuğu Adalet Nöbeti sırasında pek çok kez gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)