Ferdi Zeyrek: Sokak hayvanları için ortak projeler geliştirmeliyiz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sokak hayvanlarıyla ilgili, "Belediye, vatandaş ve hayvanseverler üçlü sacayağını oluşturuyor. Ortak projeler geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler ve yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Zeyrek’in göreve seçilmesiyle birlikte plan ve programlarının yeniden canlandığını belirten Elbirliler, “Hayırlı olsun. Çok mutluyuz, umutluyuz. Planlarımız, programlarımız tekrar canlandı. İnşallah çok güzel şeyler olacak. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde, sokak hayvanları ile ilgili komisyon kurdunuz, çok iyi oldu. Yakında işlevselliği başlayacaktır. Biz işbirliğine her zaman hazırız” diye konuştu.

Kendisinin ve ailesinin de can dostlarını çok sevdiklerini ve evlerinde baktıklarını belirten Başkan Zeyrek, “Hayvanlar bizim canımız. Benim ufak bir köpeğim var, bir tane kuşumuz, bir su kaplumbağası, 2 beta balığımız var. Çocuklarım da çok seviyor. Onların da birer canlı olduklarını, dünyamızı paylaşmamız gerektiğini unutmamalıyız” diye konuştu.

Sokak hayvanlarına zarar vermeden, vatandaşları korumanın önemine de değinen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Sokak hayvanlarını daha disipline etmek gerekiyor. Bu kolay da bir şey değil. Onlara zarar vermeden, vatandaşları da korumak önemli bir denge burada. Bildiğiniz gibi nitelikli bir hayvan bakımevi yapılıyor, bitmek üzere. Orada bir hayvan hastanesi de olacak. Çalışmalar sürüyor. Ben bu tür projelerin hepsinde sizlerin de olmanızı istiyorum. Belediye, vatandaş ve hayvan severler. Üçlü bir sacayağını oluşturuyor. Belediyenin yetki ve etki alanları var, yaptırma gücü var. Bizim bir masaya oturmamız gerekiyor. Vatandaşların ve sizlerin olmanız gerekiyor. Belediyelerin yetki alanları içerisinde ortak projeler geliştirmemiz gerekiyor. Biz Büyükşehir’in ilk meclisinde sokak hayvanları komisyonunu kurduk. İl Başkanlığımız, il yönetiminde Sokak Hayvanları Komisyonu oluşturdu. Bu çünkü çok önemli bir konu. Amacımız hem bize emanet olan o canları koruyalım, hem de sokaktaki vatandaşımızı rahatsız etmeyelim. El ele verip çok güzel işler yapacağımıza eminim” dedi.