Fenerbahçe'ye Elmas piyangosu

Fenerbahçe'nin 4 yıl önce Napoli'ye sattığı Eljif Elmas, Leipzig'e transfer oluyor. Fenerbahçe:'nin bu transferden 1,5 milyon euroya kadar para kazanma ihtimali bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Serie A takımlarından Napoli'de başkan Aurelio De Laurentiis, genç oyuncu Eljif Elmas'ı Almanya ekiplerinden Leipzig'e sattığını açıkladı. Fabrizio Romano'nun aktardığı bilgiye göre Napoli, Elmas'ın transferi karşılığında 25 milyon euro kazanacak. Bu ücretin bir kısmı, Elmas'ı Napoli'ye satan Fenerbahçe'nin kasasına girecek.

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, 2017'de Makedonya'nın Rabotnicki takımından Eljif Elmas'ı 180 bin euroya transfer etmişti. Sarı-lacivertli takımda devlerin dikkatini çeken genç oyuncu, 2019'da 16 milyon euroyu aşkın bedelle Napoli'ye satıldı.

Fenerbahçe'nin o dönemde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı transfer bildiriminde "Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Fenerbahçe'nin azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır" maddesi yer alıyordu.

Elmas'ın Napoli'den Leipzig'e transferi gerçekleşince, Fenerbahçe'nin de hatırı sayılır bir miktarda para kazanması bekleniyor. (SPOR SERVİSİ)