Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantiledi

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Fenerbahçe, Güney Kıbrıs'ta oynanan maçta AEK Larnaca'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu dördüncü maçında Kıbrıs Rum ekibi AEK Larnaca'yı 2-1 yendi. Bu sonuçla puanını 10'a yükselten sarı-lacivertliler, gruptan çıkmayı garantiledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 4. haftasında AEK Larnaca'ya konuk oldu.

Georgios Karapatakis Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Pawel Raczkowski yönetti. 

Karşılaşmanın 16. dakikasında Joao Pedro'nun attığı golle 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler, soyunma odasına da bu skorla önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekipte 52. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Ivan Trickovski gole çevirdi ve skoru 1-1 yaptı.

Fenerbahçe'de oyuna 69. dakikada giren Osayi-Samuel, karşılaşmanın 79. dakikasında rakip ceza sahasında yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Sarı-lacivertlilerde oyuna yine 69. dakikada dahil olan Michy Batshuayi, kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirerek takımını maçta bir kez daha öne geçirdi.

Fenerbahçe 84. dakikada Rossi'nin düşürülmesiyle bir penaltı daha kazandı, ancak topun başına geçen Enner Valencia penaltı vuruşunu gole çeviremedi. AEK Larnaca'da Cabezali, itirazları sonrasında doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Mücadelenin ilerleyen bölümünde başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından puanını 10'a yükselten Fenerbahçe, gruptan ilk 2 sırada çıkmayı garantiledi. Sarı-lacivertliler gruptaki son 2 karşılaşmasında Rennes ile liderlik mücadelesi verecek. (HABER MERKEZİ)