Fazıl Say'dan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na: Dost kalma vurgusu sevindirici

Fazıl Say, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait mekanlarda sanatını icra etmesinin kendilerini mutlu edeceğini söyleyen Batuhan Mumcu'ya "Kapılarının açık olması vurgusu sevindiricidir" diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, besteci ve piyanist Fazıl Say'ın "Atatürk Kültür Merkezi ve CSO Ada Ankara'da konser için davet almadığı" yönündeki ifadelerine ilişkin sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Mumcu, Say'ın başta Atatürk Kültür Merkezi ve CSO Ada Ankara olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait bütün mekanlarda sanatını icra etmesinin kendilerini mutlu edeceğini söyledi. 

Say da Mumcu'nun açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Say, "Kültür Bakanlığı'ndan gelen çeşitli cevaplar olmuş. Şimdi önüme düştü. Öncelikle, dost kalma ve kapılarının açık olması vurgusu sevindiricidir" ifadelerini kullandı.

'KEŞKE BUNCA YIL BU SORUNLAR OLMASAYDI'

Say, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kültür Bakanlığı'ndan gelen çeşitli cevaplar olmuş. Şimdi önüme düştü. Öncelikle, dost kalma ve kapılarının açık olması vurgusu, sevindiricidir. Ben de aynı şekilde, Devlet kurumlarının bir sorun gütmemesi gerektiğini düşünüyorum. Keşke bunca yıl bu sorunlar olmasaydı.

İstanbul AKM'de henüz kurumu yöneten Bakanlığın, yıllık programasyonundan bize bir talep geldi mi bilmiyorum. Sorarım. Bu salonda İKSV Müzik Festivali'nin konserlerinde çaldım. İyi bulmuştum yeni halini ve yazmıştım. İlerleriz bu konuda. İlk resitalde Bach çalmak yakışır.

Bakanlığın bazı davetleri oldu, en son 11 Kasım Side Festivali'ydi. 10 gün kala sordular. Sonuçta her yıl tüm dünyada 130 konser yapan biriyim. Tarihler çakışabiliyor. Her yeni eklenecek konser, kendi planımıza uymayabilir. Biz en az 1- 2 yıl öncesinden koyuyoruz tarihleri.

Ankara Ada salonunda hiç çalmadım, Ankaralı biri olarak 40 yıllık bir beklenti olan bu projeyi elbette merak ettim, biraz kırgınım bu konuda. Salonun akustiği ile ilgili iyi şeyler duymuyorum yazılanlardan. Kendim çalınca anlarım. Değerlendiririm."