Fazıl Say: Yarın sesleri babama, gökyüzüne yollayacağız

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Zorlu PSM'nin 10. sezon açılışına özel, "Hayat Ağacı" isimli bir eser besteledi. Say, "Bu besteyi neredeyse kendim için besteledim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin (PSM) 10. sezon açılışı yarın düzenlenecek olan Fazıl Say konseriyle yapılacak. Konser kapsamında besteci ve piyanist Fazıl Say, Zorlu PSM'nin 10. sezonu açılışına özel bestelediği "Hayat Ağacı" eseri ve dijital medya sanatçısı Refik Anadol'un bu besteden esinlenerek yapay zeka teknolojisini kullanarak tasarladığı dijital veri heykeli de sanatseverlerle buluşacak. İki sanatçıya ise çellist Jamal Aliyev eşlik edecek.

''HAYAT AĞACI', HAYATA OLAN BAĞLILIĞIMIZI İFADE EDİYOR'

Zorlu PSM'nin 10. sezon açılışı kapsamındaki basın lansmanına katılan Fazıl Say, "Zorlu PSM'nin 10'uncu yılındayız. İlk günden beri verdiğim 25-30 farklı projeyle Zorlu'da sanatımı sergilemiştim. Hiç yapmadığım bir şey olan kişisel bir eser besteledim. Bu besteyi neredeyse kendim için besteledim. Şöyle ki; 5 bölümlük bir süit bekliyor sizi. Yaklaşık 20 dakikalık bir müzik. Birinci bölümün adı 'Umut'. Çünkü umut hayatımızın her şeyi. 5'inci bölümün adı 'Hayat Ağacı', hayata olan bağlılığımızı ifade ediyor. Diğer bölümler kişisel bir hesaplaşma. 2'nci bölümün adı 'Babam Ahmet Say'. Bestelediğimde babam hayattaydı. Babam için en naif şekilde bir beste yaptım. Kendisi 10 Mayıs'ta vefat ettiğinde eseri ona dinletememiştik. Bir konserde onun parçayı dinleme fırsatı olmadı. Yarın sesleri babama, gökyüzüne yollayacağız. Üçüncü bölüm 'Ece' isimli bir beste. İnsan eşi için nasıl bir beste yapar ve onu nasıl tarif eder diye düşündüm. 4'üncü bölüm 4 yıl önce vefat eden annem için 'Anı' isimli bir parça" diye konuştu.

Dijital medya sanatçısı Refik Anadol ise, "Fazıl Say gibi ilham veren ve bizi dönüştürme gücüne son derece yön vermiş bir ruhla çalışmak onur ve keyif verici. Bir süredir hayalini kurduğumuz bir şeyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Umarım herkesin beğenebileceği, ruhumuza iyi gelebilecek bir deneyim tasarladığımıza inanıyorum" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)