Fazıl Say ilk kez rock şarkısı besteliyor

Fazıl Say, ilk kez bir rock şarkısı bestelemeye başladığını duyurdu. Sanatçı ayrıca Sezen Aksu'nun "Avcı" şiirinin bestesini de tamamladığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Piyanist ve besteci Fazıl Say, 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için Belçika'nın başkenti Brüksel'de konser verdi.

Bir sonraki konser için Brüksel'den Londra'ya giden sanatçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilk kez bir rock şarkısı bestelemeye başladığını duyurdu. Say, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Londra’dan sevgiler bu akşam ve yarın akşam Barbican’da konserler. Brüksel-Londra treni kalabalık ve tatsızdı. İlk kez bir rock şarkısı bestelemeyi deniyorum Şükûfe Nihal’in şiiri 'Suçlu Var'ı tamamlıyorum. Bence gayet oluyor."

'SEZEN AKSU BESTESİ DE BİTTİ'

Say ayrıca, Sezen Aksu'nun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt olarak yazdığı "Avcı" şiirinin bestesini de tamamladığını belirtti. Say, "Bu arada; Sezen Aksu 'Avcı' şiiri bestesi de bitti. Bence çok iyi, bunun iyi olduğunu, hit olabileceğini hissediyorum. Sezen’in şiirinin konusunu biliyorsunuz (2022 ocak ayıydı). Sonra araya aylar girdi, babamın vefatı, boşanmam, sonra, korkunç deprem… Şimdi iyi buldum ama" dedi.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)